ActualidadEntrevistas

Una aliança històrica per a Manacor

Pau Vadell, Lourdes Martí i Carme Vadell són els gerents d’Arrels i Ales, el servei d’ajuda a domicili per excel.lència a la comarca de Llevant, un projecte que no ha fet més que créixer en els darrers anys, i que acaba de donar a conèixer un nou acord amb l’Associació Espanyola Contra el Càncer. Juntament amb na Isabel Garau, treballadora social d’aquesta associació en la zona del Llevant de Mallorca, Pau Vadell ens xerra del nou acord entre Arrels i Ales i aquesta important associació de caire estatal, que cerca apropar les cures a domicili de l’illa a tots els pacients amb càncer.

Una negociació tan llarga com profitosa

«Precisament pel fet que xerram d’una associació molt gran, aquesta negociació ens ha duit un temps. Hem estat més de mig any per dur endavant aquest projecte, però l’espera ha valgut la pena«, assenyala Isabel Garau, qui també ens conta com va contactar amb Arrels i Ales. «L’associació volia oferir aquest servei d’ajuda a domicili a pacients amb càncer en el conjunt de les Illes, de manera que vàrem cercar empreses que ens poguessin ajudar amb aquest servei, i la primera opció va ser Arrels i Ales. Jo ja havia escoltat molt bona informació d’ells, i només xerrar amb en Pau, ja ens vàrem adonar que hi hauria sintonia entre les parts«, assegura Garau, qui també explica el perquè de la importància que dona l’Associació Espanyola Contra el Càncer a l’ajuda a domicili. «Noltros donam molta rellevància a aquest tipus de servei. És veritat que un hospital sempre dona garanties, però hi ha processos on la malaltia se suporta millor a casa. Quan et trobes a la fase final de la malaltia, o en el postoperatori, que hi pot haver un problema de contagis a l’hospital, molta gent prefereix estar a ca seva. El problema és que hi ha gent que no té familiars o amics que els puguin cuidar, i Arrels i Ales soluciona aquest problema«, afirma la representant de l’associació estatal, mentre el gerent d’Arrels i Ales assenteix amb satisfacció, per després afegir: «Xerram d’un acord que és bo per a totes les parts. Evidentment per al pacient, però també per a l’associació i per a Arrels i Ales. En aquest cas xerram d’un servei gratuït que l’associació finançarà un temps determinat«.

L’expansió d’Arrels i Ales

Sense cap dubte, aquest nou acord obri una nova via en l’expansió d’Arrels i Ales. «És cert que noltros estam més especialitzats amb pacients amb qualsevol grau de dependència, però volem obrir nous camins amb aquest tipus de patologies. Hi ha molts pacients que necesiten cobrir les seves necessitats, i els pacients amb càncer són uns d’ells«, assenyala Pau Vadell, al mateix temps que no descarta nous acords similars de cara al futur. Així mateix, Vadell també posa el focus en el fet que l’associació aboni íntegrament al proveïdor, un actiu molt important que ajuda molt a la gent sense recursos, i que difícilment es dona en altres associacions d’aquest tipus. «Noltros sempre tendrem treballadors disponibles, i estarem sempre damunt del treballador i dels usuaris. Això ens funciona i és el que ens fa diferents«, assegura Vadell, al mateix temps que Isabel Garau certifica punt per punt les paraules d’un dels tres gerents d’Arrels i Ales.
La seguretat i la satisfacció de Vadell i les seves companyes no és casual, i està ben justificada. Com ell mateix assenyala al llarg d’aquesta trobada, des de 2020 Arrels i Ales ha anat sumant més i més contractes amb el sector públic, i ha anat configurant una relació de confiança amb el Govern gràcies a la seva eficàcia i honestedat en el seu treball diari. Sense dubte, una de les grans raons que expliquen aquest creixement d’Arrels i Ales es troba en el gran nombre de persones que aposten per estar a casa seva. «Independentment de la patologia que tenguin els pacients, cada vegada hi ha més persones que aposten per estar a casa seva. Això mentalment és molt positiu per als pacients, i en alguns casos, fins i tot els ajuda a recuperar-se abans. Noltros cobrim aquesta necessitat, que és una necessitat creixent, i feim una companyia personalitzada i de qualitat a tots els pacients», afirma Vadell, abans de contestar a la pregunta del milió.

Quan començarà a funcionar aquest servei?

Segons els nostres entrevistats, la primera intenció de les dues parts és donar a conèixer aquest nou servei mitjançant l’ajuda dels mitjans de comunicació, i mentrestant, saber com enfocar exactament aquest servei i anar provant fins trobar la fórmula adequada. Una vegada estigui clar com actuar, l’objectiu és molt clar: arribar al major nombre d’usuaris possible en el mínim temps. En definitiva, amb aquesta nova unió entre Arrels i Ales i l’Associació Espanyola Contra el Càncer, la sanitat manacorina i del conjunt de les Illes dona una passa important en la millora de l’atenció a domicili. Esperem que aquest projecte sigui el primer acord de molts.

Pau Vadell i Isabel Garau

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba