ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Aplastamos la curva en Manacor y en las Islas Baleares

Miércoles, 8 de Abril, se ven señales de esa bajada de pacientes ingresados en el Hospital de Manacor y en los casos de infectados en las Islas Baleares.

Respecto al Hospital de Manacor, ya «soló» restan 23 pacientes ingresados, (aunque nos gustaría que no hubiera ninguno y estuvieran en casa con sus familias). En planta se encuentran 17 pacientes, mientras que siguen 6 pacientes en la Unidad de Cuidados Intensivos, a la espera de que su cuadro mejore.

En el conjunto de las Islas volvemos a bajar los casos activos por Covid-19, hasta la cifra de 707. Hay que lamentar la muerte de cinco personas más, lo que supone un total de 89 fallecidos. La parte positiva es que se han curado 79 personas más, con lo que llegamos a 616, casi los mismos que los casos activos actuales.

Nota de prensa:

COVID-19:El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 707 casos positius actius de SARS-CoV-2

Un 1,2 % del personal sanitari de les Balears ha donat positiu en coronavirus

A les Illes Balears hi ha 707 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 41 manco que ahir. D’altra banda, 616 persones s’han curat, la qual cosa implica 79 més que la darrera jornada. Cal destacar que els casos curats suposen el 87 % del total de casos actius.

Així mateix, s’ha confirmat la mort de cinc persones més i el total acumulat és de 89 morts. Fins ara, s’han registrat 1.412 casos acumulats, 43 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 3,1 %.  

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 456 persones hospitalitzades, 86 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 589, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 21 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 38 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 58 les persones hospitalitzades (16 a l’UCI). Altres 31 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 194 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,2 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 341 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores 4 treballadors han resultat positius en coronavirus (tots 4 fan feina a la residencia Domusvi Palma). Pel que fa als usuaris, no s’han notificat nous positius, però 2 dels residents de Domusvi Palma han mort. En total 245 persones relacionades amb centres de la gent gran de les Illes Balears han estat contagiades per coronavirus: 178 usuaris i 67 treballadors.

Pel que fa a les residències per a persones amb discapacitat, no se n’ha registrat cap novetat les darreres hores.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina webcoronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Un comentario

  1. por favor contad la verdad. aunque tengas los síntomas en el hospital te dicen que estás bien y te mandan a casa, así estés grave. Lo digo porque a mí hace 20 días que me duelen los pulmones y riñones, los llamé en innumerables ocasiones y tardaron 20 días en decirme que lo tenía.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba