ActualidadCoronavirus - Covid-19NoticiasSin categoría

ÚLTIMA HORA – jueves 26. Positivos en el Hospital de Manacor y Hospital de Llevant. [Actualizado]

*Corregimos información el día 26/03/2020 a las 16:25. El responsable de prensa del Hospital de Manacor nos informa del error que se ha producido en la nota de prensa de Sanidad.

Hace escasos minutos, nos llegaban de nuevo las cifras de casos positivos por Coronavirus en el Hospital Comarcal de Manacor y Hospital de Llevant de Porto Cristo.

Por lo que se refiere a Manacor, hay 20 pacientes que han dado positivo. 16 de ellos en planta y de ellos, 4 están en la UCI.

*Corregimos información el día 26/03/2020 a las 16:25.

En cuanto al Hospital de Llevant, en estos momentos nos informan que sólo hay uno.

Esta es la NOTA INFORMATIVA que nos ha llegado desde Sanidad (con el error en los ingresados en la UCI):

«El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 660 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 98 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 17,4 %. Fins ara, s’han registrat 22 morts i 39 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 638.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

A Mallorca hi ha 90 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (17 a l’UCI); 64, a Son Llàtzer (14 a l’UCI); 10, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 16 més a l’Hospital de Manacor (14 a l’UCI). Creu Roja té, així mateix, 26 pacients positius per coronavirus a la Policlínica i Sant Joan de Déu, 7.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 8 pacients (3 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 3, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 27 pacients (5 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 1.

A Menorca, hi ha 11 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (7 a l’UCI). També hi ha 18 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 25 persones a l’Hospital Can Misses (9 a l’UCI). Altres 23 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 4 pacients (1 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears 101 professionals sanitaris han donat positiu (89 a Mallorca, 7 a Menorca i 5 a Eivissa). Això significa el 0,8 % del total de treballadors sanitaris que hi ha a les Illes. A més, n’hi ha 302 (252 a Mallorca, 34 a Menorca i 15 a Eivissa) que estan en vigilància activa.

En aquest sentit, el Servei de Salut recorda que ha posat en marxa diferents iniciatives, entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per als sanitaris.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funcionen de manera correcta.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

2 comentarios

  1. Primero dicen que hay 4 en UCI en el Hospital de Manacor, y cuando hacen el recuento, dicen que hay 14… Lo digo porque si son 4, la gente no se vaya a asustar más de lo necesario. ¡Muchas gracias por mantenernos informados día a día!
    ¡Fuerza!

    1. Desde el Hospital de Manacor nos han informado rápidamente del error en los datos ofrecidos por la nota de prensa del CAIB. Muchos ánimos Victoria.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba