ActualidadEntrevistas

Mateu Marcé: “Tenim un equip de Govern molt sòlid”

Un any després de les eleccions municipals, i després d’un canvi d’àrees important, el regidor de Mobilitat i Policia Local, Mateu Marcé, rep de nou a Manacor Comarcal per xerrar dels principals temes que ocupen el seu departament, i també per fer un balanç de l’actual mandat municipal.

 • Venim d’una setmana important per al teu departament: la nova grua municipal, les càmeres de la ZPR…
 • Així és, venim d’una bona setmana. Per la meva part, i després de quasi un any treballant en unes àrees molt diferents a les de l’anterior mandat, he de reconèixer que ja estic molt més acomodat a aquest canvi. Sense cap dubte, aquest darrer any ha estat d’aprenentatge constant.
 • La darrera vegada que vàrem parlar em vas comentar la importància de sumar més efectius a la Policia Local, i actualitzar la relació de llocs de treball. En quin punt estan aquests dos assumptes?
 • Ara mateix, pel que fa a aquests dos temes, no s’ha produït cap novetat important, encara que el nostre objectiu és seguir donant passes endavant. Això sí, m’agradaria destacar el gran treball que va fer l’anterior regidor de Policia Local, en Joan Gaià, ja que va deixar fermada una estructura de treball a la Policia Local que funciona molt bé. Cada vegada tenim un cos de policia més professionalitzat, i amb les funcions més clares. A més, el fet que la grua municipal depengui ara de la Policia Local, també ajuda al servei a creure més en el seu estatus i el seu creixement d’aquests darrers anys.
 • Seguint amb aquest tema, segur que en aquests mesos també ja heu tractat la manca d’espais de la Policia Local…
 • Sí, des de l’Ajuntament sabem que la manca d’espais al municipi és un dels grans reptes que afrontam en aquest mandat, i d’aquest problema no n’escapa la Policia Local. En aquest cas, xerram d’un objectiu a complir en un mig o llarg termini, no és tan urgent, però per suposat que ho tenim present.
 • Pel que fa a la mobilitat, fa pocs mesos es va obrir la plaça des Cós al trànsit rodat. L’Ajuntament té pensat tornar-la fer peatonal en un futur?
 • Noltros sempre hem apostat per donar prioritat al peató, de manera que no descartam res. Tenim clar que en funció de com evolucioni aquesta obertura, prendrem una decisió o una altra. Això sí, fa només uns mesos que es va tornar obrir la plaça des Cós, de manera que encara és massa prest per prendre mesures.
 • Quant al futur del carrer Bordils, imagin que encara estau esperant l’informe del Govern…
 • Exacte, Costes encara fa feina amb aquest informe, de manera que seguim a l’espera. Per altra banda, més enllà del que digui Costes, també tenim les obres a l’avinguda dels Pins, i això també condicionarà la nostra decisió. La nostra intenció és que el carrer Bordils continuï obert al peató, però aquests dos factors fan que encara no s’hagi pres una decisió immediata i definitiva.
 • En quin punt estan els aparcaments dissuasius que teniu pensats per fer darrere l’Auditori i al costat dels Multicines?
 • En aquest cas, xerram d’una petició que l’Ajuntament va fer al Consell de Mallorca a l’inici de mandat, i encara no hem rebut una resposta definitiva. De totes maneres, noltros seguim amb molt interès aquesta proposta, ja que som conscients de la seva necessitat per a la mobilitat de Manacor. És cert que ara no tenim la mateixa situació a Palma que a l’anterior mandat, i que els que estan a l’equip de Govern i al Consell no són els mateixos que fa uns anys, però entenc que tots els partits cerquen el millor per a la ciutadania. Per tant, estic convençut que l’actual Consell tindrà en compte la nostra proposta.
  – I quant a la rehabilitació de Via Portugal i l’avinguda del Torrent, en quina fase es troben aquestes obres?
 • Encara que aquest tema no depèn directament del meu departament, sí que puc dir que ara mateix hi ha conversacions sobre aquests dos carrers, per saber com haurien de quedar i quines són les competències d’aquestes futures intervencions. Per tant, quan hi hagi novetats, informarem tot d’una. No hem d’oblidar que parlam d’unes obres previstes de fa anys, i que com els aparcaments dissuasius, són molt importants per a Manacor.
 • Les festes de Manacor, Son Macià i Cala Murada són cada vegada més a prop. Imagin que ja estau treballant en elles…
 • Així és, ja duim més d’un mes organitzant-les, amb molts departaments implicats: Participació Ciutadana, Cultura, Joventut, Policia, Serveis Generals… Xerram d’un treball molt transversal, que cada vegada es repeteix més a l’Ajuntament, i pel qual crec que ens hem de felicitar. Hem d’anar cap a aquest model, així serà més fàcil que la ciutadania hi participi. Per altra banda, no només estam ja amb les festes de Manacor, Son Macià i Cala Murada. Barriades de Manacor com Fartàritx tenen molt a prop les seves pròpies festes, i ben aviat anunciarem els seus actes.
 • Com has trobat les associacions de veïns?
 • Ara mateix som més optimista que fa uns anys. És veritat que la cosa va a poc a poc perquè costa, però gradualment crec que el municipi ha anat millorant en participació ciutadana, i dic això perquè en aquests darrers mesos he presenciat aquesta millora en primera persona. Crec que tot el treball de Participació Ciutadana també ajuda a que, poc a poc, anem en la bona direcció.
 • Ara que duim quasi un any de mandat municipal, quin balanç fas d’aquests mesos?
 • Pens que hi ha un equip de Govern molt sòlid, i això inclou els dos partits, Més i AIPC. Hi ha una molt bona relació entre els partits, i això és clau perquè el treball surti endavant amb més facilitat. Per tant, faig una valoració excel·lent d’aquests primers mesos.
 • Abans d’acabar, et volia demanar per una declaració interessant del líder de Podem Manacor, Ramón Pérez, qui va dir a aquest mitjà que veu un equip de Govern més pendent d’assegurar el que funciona i arriscar el mínim. Comparteixes aquesta afirmació?
 • La veritat és que no. No crec que aquest equip de Govern sigui un equip conformista, tot el contrari, la nostra ambició per seguir millorant segueix intacta. Tant en l’anterior mandat com en l’actual hem demostrat i seguim demostrant que som valents, i que volem millorar la vida de tots els manacorins i manacorines. Pot ser que les eines de transformació en les què noltros creim no siguin igual de vàlides per a tots, però noltros creim en elles i seguirem treballant així. Per altra banda, és cert que la correlació de forces no és la mateixa que en l’anterior mandat, i per tant, l’escenari és diferent i ens hem d’adaptar a certs escenaris, però això no lleva que la nostra ambició per seguir transformant Manacor hagi canviat.
Mateu Marcé

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba