ActualidadOpinió

«Una coça pel cul han de menester!», per Jordi Caldentey

Conec una al·lota que té una casa d’estiu a S’Illot. No fa gaire que la me vaig topar i, quan la vaig haver saludada, vaig veure que feia flamada. -Que no va bé?- li vaig demanar. I me respon:

-Duc un disgust que no t’ho creuràs. I uns bons maldecaps que tenc. Es cap de setmana passat pegàrem un bot jo i es meu homo a la casa de S’Illot ben tranquils. I, quan anàrem a ficar sa clau en es pany, mos trobàrem que no hi entrava. Era que el mos havien mudat. Sentírem gent, mos malpensàrem tot d’una, i mos posàrem a tocar a sa porta. De tot d’una mos feien es sord, però es meu homo se va posar a pegar a sa porta a les males i a cridar amb totes ses forces. Mos obriren i mos enfloquen:

-”Llevamos aquí dos semanas. Denuncien-nos si quieren algo”.

-Noltros venguérem fa dos dies i no hi éreu. I a més, això és ca nostra. Què putes feis aquí dins?- els respongueren els propietaris.

I, segons me va acabar de contar aquesta coneguda meva, aquell barrut li va mostrar amb el mòbil una foto que, efectivament, així com deien els números de la data que sortia amb la foto a la pantalla del telefonet, feia devers dues setmanes que la s’havien feta dins la cuina. Aquell delinqüent els va embarrar la porta amb una portada davant el nas, els va deixar defora, se va enforinyar cap endins, i ja no va respondre cap paraula ni una als dos propietaris de la casa, per molt que cridassen i per molt que pegassen a la porta exigint-los que els obrissen.

-Se veu -me contava aqueixa propietària- que botaren des carrer per entrar des corral dins sa cuina i fer-s’hi una foto; Quan anàrem a fer sa denúncia, un policia, mos va explicar que una foto feta dins la casa, just que faci més de 48 hores que la s’hi hagin feta, ja els serveix de força perquè no els puguin treure d’allà dins si no és amb una ordre des jutge. I que ja podem fer via a cercar un advocat, si volem aclarir res.

Com pot esser mai que passi res de tot això a Mallorca ben entrat el segle XXI. No ho puc entendre: A un li passa això, per què li serveix pagar imposts? Per què li serveixen les lleis? Per què li serveix la policia? Per què li serveix la justícia? Per què serveix l’Ajuntament? Per què li serveix l’autonomia? Per què li serveix l’Estat? Per què li serveix l’Unió Europea? El policia que els va atendre els va comentar “-¿qué coño pasa en S’Illot, que ya hay 14 casas con okupas?” Però fins a on arribarem? Com pot esser que surti més a compte fer-se seva per un parell d’anys una casa qualsevol (que podria esser de qualsevol dels qui llegiu aquest escrit) que no fer feina i pagar un lloguer així com toca?

A més, com molt bé diu aquesta propietària, -Vas ben a les fosques: un te diu que, amb una foto de més de 48 hores no n’hi ha prou per fer-se forts allà dins; Un altre te diu que sí; Un te diu que els denunciïs per lo penal; Un altre te diu que només facis la denúncia com si hi fossen entrats lladres a robar. I no saps quin camí has de prendre!

El parell de vegades que he comentada la feta a coneguts meus abans d’escriure aquestes retxes, un diu “aquest Sánchez!”; un altre diu “aquesta Prohens!”; qualcun

altre diu “aquest batle!”; Ben igual com sé ben cert que, fa un parell d’anys, devien dir “aquest Rajoy!” o “aquesta Armengol!” segons les simpaties o les tírries de cadascú. Res han fet! Ni el govern d’aquí ni el govern d’allà. Ni ara, ni fa cinc anys, ni en fa deu. Ni uns ni els altres!

Ja fa massa anys que dura tot aquest desgavell. És ben necessari que totes les institucions que mantenim (totes, dic!) expliquin ben clar als propietaris quin camí han de prendre en veure’s privats d’entrar dins ca seva. I passa d’hora que hi posin remei d’una vegada. En 24 hores tocarien haver pegada coça pel cul a un que s’enforinya allà on no és ca seva.

Per cert, aquests que són tan falaguers a l’hora d’estrènyer Na Prohens contra el dret dels mallorquins a anar a cal metge i a l’hospital en mallorquí, o a l’hora de voler menar al·lots a veure torturar bous indefensos, no havien d’esser tan “valientes” contra els okupas? L’han estreta gens, a Na Prohens, perquè hi faci qualque coseta? Ara que toquen cadira, res han fet! Qui dia passa, any empeny. Ja van tan poc de feina com “els altres”! Jo ho voldria veure, si entraven okupas dins un xalet d’un comandant de la guàrdia civil, o dins ca qualque jutge, si se torbarien tant, a pegar-los coça pel cul! Però bé, sospit que una mateixa endemesa és més greu o no tant… segons qui és el perjuicat. Quin “estado de derecho”, Déu meu! És ben hora que tornem comandar dins ca nostra!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba