La veu del poble

Rafel Bisquerra, Doctor Honoris Causa

Permeteu-me que em presenti. Sóc Meritxell Obiols, professora de la Universitat de Barcelona i conec a Rafel Bisquerra des de fa més de 20 anys. Ell és catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, on ha estat professor durant 44 anys, però sempre ha mantingut contactes amb Mallorca i passa llargues temporades a Manacor, on ara hi ha fitxat la seva residència.
Per aquest motiu, considero oportú que la ciutat de Manacor sàpiga que Rafel Bisquerra ha estat investit Doctor Honoris Causa per la CELEI (Centro de Estudios Latinoamericanos de Educación Inclusiva) de la Universidad de las Américas de Santiago de Xile, en reconeixement a la seva trajectòria professional en investigació, docència i difusió de l’educació emocional.
En Rafel va crear l’expressió “educació emocional” a principis dels anys noranta i durant més de 10 anys va ser pràcticament l’única persona que en parlava, fins i tot abans de la publicació del llibre Emotional Intelligence de Daniel Goleman. Va ser el primer que va escriure sobre educació emocional i té uns trenta llibres publicats sobre aquesta temàtica i més de cent articles. Avui en dia, l’expressió educació emocional s’ha difós per tot el món i ja apareix a l’ultima llei d’educació aprovada a Espanya, la LOMLOE.
En Rafel Bisquerra és doctor en Ciències de l’Educació per la UB, també és Llicenciat en Pedagogia i Llicenciat en Psicologia per la UAB. En els últims 20 anys ha fet formació per Llatinoamèrica (Mèxic, Argentina, Xile, Perú, Equador, Brasil, Costa Rica, Uruguai, etc.), Europa (Itàlia, Alemanya) i països àrabs (Tunísia) per difondre l’educació emocional, fent conferències, participant en congressos, cursos, publicacions, etc. Tot això son motius sobrats per rebre el reconeixement com a Doctor Honoris Causa.
Actualment és el president de la RIEEB (Red Internacional de Educación Emocional), des d’on està impulsant el Primer Congrés Internacional d’Educació Emocional a celebrar a Barcelona el 22-24 d’octubre d’aquest 2021. Es pot consultar el programa a: rieeb.com

Rafel Bisquerra

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba