Artá

Presentada la reforma de la sala de les ofrenes de la Verge del Santuari de Sant Salvador d’Artà

El dijous 5 d’agost, es va procedir a la reobertura de la reforma de la sala de les ofrenes i exvots de la Verge del Santuari de Sant Salvador d’Artà, que ha estat renovada. Presentaren l’acte Fra Pere Vallespir i Fra Tomeu Pastor, rectors solidaris que han estat al càrrec de la restauració.

A l’acte, a més dels dos rectors solidaris, hi participaren Mn. Francesc Vicencs, Vicari Episcopal per al Patrimoni Històric i Cultural, el qual expressà la seva emoció com artanenc i el que suposà per ell des de ben petit la Mare de Déu de Sant Salvador; com a vicari, a més, va felicitar als dos rectors solidaris per la tasca duta a terme. El batle Manolo Galán va agrair en nom del poble d’Artà la restauració i la importància que tenia pel municipi el Santuari, ja que era un atractiu turístic, a més d’un punt de devoció a la Mare de Déu de Sant Salvador per a tots els artanencs.

En els diversos parlaments, tots van coincidir en la importància del que s’exposava a la renovada sala, per la seva importància històrica, material, fotogràfica, etc. La sorpresa de molts va ser el poder contemplar el que s’anomena el «tresor de la Mare de Déu», que durant 70 anys no s’havia pogut veure: una col.lecció de joies, vestits, exvots i altres regals efectuats a la verge de Sant Salvador de devots d’Artà, Son Servera i Capdepera, demostrant així la seva devoció a la verge durant segles, algunes de les joies amb una antiguitat de 500 anys.

Important ressaltar que la Mare de Déu de Sant Salvador és una de les primeres imatges romàniques que van arribar a Mallorca en el segle XIV, aquesta concretament a Bellpuig, d’Artà.

El més important d’aquesta exposició, van assenyalar molts dels que van participar a l’acte, és la devoció d’un poble a la seva patrona, i això es reflecteix en la importància de les donacions a la verge. Les visites a la sala es van fer en reduïts grups.

La regidora Mª Antònia Sureda, el batle Manuel Galán, Fra Pere i Fra Tomeu, i el Vicari Episcopal Mn. Francesc Vicens

L’exposició serà permanent al santuari de Sant Salvador d’Artà, però els objectes de valor importants només van estar exposats fins el diumenge dia 8 d’agost, després es van dipositar en una entitat bancària per a la seva custòdia; molts dels visitants van manifestar que desitgen que no s’esperi 70 anys més per poder veure el «Tresor de la Mare de Déu».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba