ActualidadArtáComarcaFelanitxManacorPorto CristoS'IllotSant LlorençSon ServeraVilafranca de Bonany

25 anys d’Hospital de Manacor, gràcies a la ciutadania que es manifestà uns anys abans

Trenta-cinc anys després de la històrica manifestació del 31 d’octubre de 1987 reivindicant un hospital per a Manacor i comarca, l’Hospital de Manacor celebra amb diferents actes el 25è aniversari de la inauguració de l’Hospital de Manacor i Comarca.
Cal recordar que l’Hospital de Manacor va ser possible gràcies a la manifestació popular que reuní a més d’11.000 manifestants de Manacor i comarca.
El dia de la manifestació, el director de Radio Son Servera 85, Pep Garcia, va muntar l’emissora a un camió cedit per una autoescola de Manacor per emetre en directe la històrica manifestació de l’any 1987. A les 09 del matí es va donar la sortida des de Manacor a la multitudinària caravana de cotxes i autocars que traslladaven als manifestants. Vaig tenir el privilegi d’assistir-hi micro en mà, i vaig retransmetre tota la manifestació, a més d’assistir a l’entrega del manifest al Govern Civil de Palma. Les nombroses persones que per motius de salut i motius diversos es quedaren a casa, i pels propis manifestants que estaven al Parc de la Mar i als voltants de la Seu del Govern Civil, pogueren escoltar en directe l’entrega del manifest a través de la ràdio. Els organitzadors de la manifestació varen muntar un impressionant servei de seguretat pels manifestants que va acabar passades les 5 de l’horabaixa quan els darrers autocars i cotxes tornaren cap a la comarca de Manacor.
El que va passar després ja és història. Fins fa 25 anys no es va inaugurar l’hospital. El dia 1r d’abril de 1997 es registraren els primers ingressos a l’hospital, dia 14 es va obrir el servei d’urgències amb 50 pacients, i dia 16 es va registrar el primer naixement a les 05 de la matinada: un nin que li posaren de nom Martí. Divendres dia 18 hi havia ingressats 41 pacients, dia 20 el servei d’urgències va atendre a 83 pacients, i el dilluns 21 hi havia 50 ingressats.
L’actual direcció de l’Hospital de Manacor ha organitzat un programa d’actes del 25è aniversari de l’obertura de l’hospital. L’acte central homenatge a tot el personal en actiu que va començar a treballar-hi durant el primer any d’obertura, es celebrarà el proper divendres dia 29 d’abril, a les 20 hores a l’Auditòrium sa Màniga de Cala Millor.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba