ManacorNoticias

Manacor celebra la Setmana Europea de la Mobilitat recuperant espai públic per a les persones i fomentant l’ús de la bicicleta

Mobilitat també anuncia un paquet de mesures permanents com la creació d’espais  per a bicicletes als aparcaments subterranis municipals 

La Setmana Europea de la Mobilitat arriba enguany a Manacor amb el lema ‘Mou-te sosteniblement i fes salut’ i amb activitats entre el 18 i el 22 de setembre. Els actes prevists se centraran en el  foment de l’ús de la bicicleta i en la recuperació de l’espai públic per a l’ús de les persones i no  només dels vehicles privats.  

Els actes de la Setmana Europea de la Mobilitat arrencaran aquest dissabte 18 de setembre amb  dues bicicletades: una a Porto Cristo que començarà a les 10 h a la plaça del Sol i de la Lluna, i una  altra a Manacor que començarà a les 17 h a l’estació del tren i arribarà fins a la plaça Ramon Llull.  Una de les novetats d’enguany és la programació pels dies 20 i 21 de setembre de cursos de  conducció eficient per al personal municipal a Manacor i a Porto Cristo i d’un curs pràctic  d’autoreparació de bicicletes, també a Manacor i a Porto Cristo.  

El dia sense cotxes se celebrarà dimecres 22 de setembre a Manacor amb el tancament al trànsit dels carrers Amargura, plaça del Rector Rubí i la plaça del Cós, on entre les 10 h i les 13 h hi haurà una  exposició elaborada pel departament de Mobilitat sobre mobilitat sostenible i de 17 h a 19 h  activitats per a infants ‘Ludoteca de jardí’. A Porto Cristo, el dia sense cotxes tancarà al trànsit  l’Avinguda dels Pins i entre les 9.30 h i les 13.30 h hi haurà activitats per a infants ‘Ludoteca de  jardí’.  

L’exposició, que s’inaugurarà dia 22 i que versa sobre la sostenibilitat, la salut i seguretat, es  convertirà posteriorment en itinerant i es traslladarà als diferents centres educatius del municipi. Els seus continguts també s’adaptaran a les particularitats de cada nucli de població del municipi, ha  explicat el tècnic municipal de Medi Ambient, Antoni Pasqual.  

Mesures permanents per potenciar els moviments a peu i en bicicleta 

«La mobilitat sostenible és més social, més segura i més saludable», ha assegurat el delegat de  Mobilitat, Sebastià Llodrà, durant la presentació de la Setmana Europea de la Mobilitat. Així  mateix, Llodrà ha anunciat que coincidint amb aquesta setmana l’Ajuntament de Manacor també  posarà en marxa un seguit d’accions permanents «que arriben per quedar i que cerquen evitar  desplaçaments amb vehicle motoritzat i potenciar els moviments a peu i en bicicleta».  

La primera mesura permanent és la pacificació dels accessos a les escoles i instituts del municipi,  que començà amb el primer dia lectiu la setmana passada i que ha estat consensuada amb els equips  directius dels centres educatius del municipi. Una mesura que va lligada a una enquesta de mobilitat en què participaran tots els escolars del municipi i que ha de servir per detectar com és la mobilitat  dels alumnes i les famílies en relació a l’escola, a les activitats extraescolars i a l’oci, una  radiografia que permetrà implementar futures mesures.  

Una altra de les novetats que ha anunciat Llodrà és la creació d’aparcaments per a bicicletes als  aparcaments subterranis municipals de la plaça de Sant Jaume i de Na Camel·la. Aquests nous  espais s’habilitaran eliminant dues places de cotxe i aniran destinats als residents que no disposin de

cotxeria o espai on guardar les bicicletes. «Encara estam decidint si aquesta iniciativa serà a cost  zero inicialment, però en tot cas el seu cost per als ciutadans serà assumible i assequible perquè la  mesura només persegueix la potenciació de l’ús de la bicicleta a Manacor», ha explicat Llodrà. Així  mateix, l’Ajuntament també estudia habilitar més espais d’aparcament de bicicletes en superfície a  punts calents com escoles o llocs d’oci i tampoc no descarta habilitar un aparcament de bicicletes  tipus box als voltants de la plaça Ramon Llull.  

L’Ajuntament també implantarà radars pedagògics mòbils, que són autònoms perquè van amb  plaques solars i per tant es poden col·locar a qualsevol lloc, amb la idea de reduir la velocitat dels  vehicles motoritzats a llocs concrets i sensibles del municipi i poder fer campanyes de  conscienciació quant a velocitat.  

A més, també s’ha insistit en la intenció de continuar duent a terme actuacions de mobilitat  flexibles, que no impliquin grans obres, – com la que s’ha aplicat al carrer Joan Lliteres – que  permeten condicionar la mobilitat dins Manacor i observar si les solucions donen els resultats  esperats sense un cost econòmic elevat.  

Gaspar Fuster, assessor de Mobilitat de l’Ajuntament de Manacor, ha recordat que la Setmana  Europea de la Mobilitat s’emmarca en l’objectiu 11 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible  de l’Agenda 2030, i que incideix en què les ciutats siguin més inclusives, segures, resilients i  sostenibles. 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba