NoticiasManacor

Un pregó carregat d’emoció i història recent enceta les Fires i Festes de Primavera 2021

Magdalena Perelló, qui ha estat secretària de Batlia durant 38 anys, ha llegit el pregó  d’enguany 

El Parc Municipal de Manacor ha acollit enguany, per primera vegada, el pregó de les Fires i Festes  de Primavera. 500 persones han assistit a l’acte, prèvia reserva, que en la present edició ha canviat  d’escenari. L’acte sempre s’havia celebrat al Claustre de Sant Vicenç Ferrer, però la situació sanitària ha fet que enguany el Parc Municipal s’hagi convertit en l’epicentre de les Fires i Festes. 

El ball dels Cossiers ha encetat l’acte del pregó de les Fires i Festes de Primavera 2021, que ha estat  presentat per l’actor Joan Toni Sunyer. El pregó ha anat enguany a càrrec de Maria Magdalena  Perelló. Perelló ha dedicat més de 42 anys al servei de l’Ajuntament de Manacor, 38 dels quals al  departament de Batlia com a secretària de Batlia i encarregada del protocol municipal. Va començar a fer feina a l’Ajuntament de Manacor l’any 1980 com auxiliar administrativa al Padró d’habitants i  Activitats i posteriorment va iniciar la seva tasca com a secretària de Batlia en el primer mandat de  Gabriel Homar (1983-1987), va continuar amb Jaume Llull (1987-1991), Gabriel Homar (1991- 1991), Gabriel Bosch (1991-1995), Bartomeu Rosselló (1995- 1996), Catalina Sureda (1996- 1999), Miquel Riera (1999- 2003), Antoni Pastor (2003-2015), Miquel Oliver (2015-2015), Pedro Rosselló (2015- 2017) i Catalina Riera (2017-2019). Perelló es va jubilar l’any 2018. 

«Entenc que aquest pregó és un homenatge als serveis prestats a la Batlia com a persona de  confiança. Aquest homenatge és recíproc, aprofit per donar les gràcies a tots els batles i batlesses  per haver compartit feina, mals de caps, decisions difícils, i mil coses més. No és fàcil ser honest o  honesta», ha dit durant el pregó. Perelló ha fet un repàs per la seva trajectòria laboral alhora que ha  recordat anècdotes viscudes amb diferents batles i batlesses. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, també ha agraït la feina feta a Maria Magdalena Perelló. Oliver també ha tengut una menció especial pel dibuixant Miquel Palmer Duran, qui va ser assassinat el  1936 a Son Coletes pels feixistes i del qual se n’identificaren les restes fa poc. Palmer tocava el  tamborino amb els Cossiers de Manacor. 

«Aquest és el primer acte multitudinari que celebram d’ençà que va començar la pandèmia. És ver  que encara tot és diferent de com estàvem avesats, que encara hem de seguir unes normes estrictes i  que estic convençut que és pel bé de tots, però només el fet que ens haguem pogut trobar avui aquí  ja és motiu d’una profunda alegria», ha assegurat el batle, qui també ha recordat que aquesta  setmana s’han complert 7 mesos d’ençà que la Conselleria de Salut va decretar el confinament  perimetral de Manacor. «Tenim molta feina per davant per superar aquest cop i sortir-ne de la  manera més igualitària possible. Però avui som aquí i, poc a poc i amb seny, podem començar a  tornar a celebrar», ha afegit. En el seu discurs, el batle ha destacat que Manacor «té prou actius per  encarar el futur amb garanties, amb l’ambició real de ser capital de comarca i d’obrir-se al món»,  «ningú no ens regalarà res, ho haurem de treballar junts i amb consens», ha afegit. 

L’acte del pregó de les Fires i Festes ha conclòs amb un concert de la Banda Municipal de Música  de Manacor, dirigida per Eduard Bernabéu.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba