CulturaManacorNoticias

La Setmana del Llibre 2021 de Manacor torna a la presencialitat amb una programació descentralitzada

La Fira del Llibre i una marató de contes, els actes destacats de Sant Jordi 

La Setmana del Llibre torna a la presencialitat a Manacor després que l’any passat tots els actes  varen haver de ser virtuals. L’esdeveniment cultural s’encetarà el proper dissabte 17 d’abril i  s’estendrà fins dia 27 d’abril. «Ens hem atrevit a la presencialitat, amb el repte d’organitzar actes que no afavoreixin les aglomeracions», ha explicat el responsable de les Biblioteques de Manacor,  Antoni Ferrer. En aquest sentit, la solució ha estat la descentralització dels actes, que  tradicionalment es concentraven al Claustre de Sant Vicenç Ferrer i la Biblioteca. «Descentralitzam  el Claustre per traslladar la cultura a diferents espais, molts a l’aire lliure i als diferents nuclis del  municipi», ha apuntat el delegat de Cultura i Educació, Mateu Marcé.  

En aquest sentit, hi haurà tallers per a infants a la Biblioteca de Son Macià, a la Biblioteca de Porto  Cristo, actes diversos a la Institució Pública Antoni M. Alcover, al Conservatori de Manacor, al  Molí d’en Fraret, el Molí d’en Beió, la plaça dels Pares Creus i Font i Roig, a la Torre del Palau, el  Museu d’Història de Manacor i la Biblioteca de Manacor.  

La Setmana del Llibre continua tenint la Fira del Llibre de dia 23 d’abril com a acte central. Entre  les 9 h i les 20 h el Claustre de Sant Vicenç Ferrer acollirà l’exposició i venda de novetats literàries  de Leo, Món de Llibres, Sincòmics i Sa Morera. Com que la capacitat de la Fira és limitada, es  controlarà l’accés al recinte per tal de no excedir la capacitat permesa. Tot i que s’ha volgut optar per la presencialitat de la Fira del Llibre també és cert que enguany, degut a la situació sanitària, tindrà  un caràcter més restringit i no hi podran participar entitats que altres anys hi havien tengut  presència. Així mateix, les escoles tampoc no podran visitar-la en horari escolar per evitar la  presència simultània de diferents grups bombolla.  

Per suplir la tradicional visita dels centres escolars al Claustre el dia de la Fira del Llibre s’han  organitzat diferents propostes didàctiques orientades a diferents sectors d’edat en col·laboració amb els centres educatius del municipi. El resultat d’un d’aquests tallers, una instal·lació artística  vinculada a la paraula i la poesia, es podrà visitar a partir de dia 23 d’abril al Claustre de Sant  Vicenç Ferrer i fins dia 30 d’abril.  

Així mateix, i per reforçar aquest caràcter descentralitzat dels actes, l’Ajuntament de Manacor  organitza també pel dia de Sant Jordi una Marató de contes als carrers del municipi. Així, hi haurà  contacontes per a infants d’entre 1 i 12 anys a diferents espais de Manacor, Son Macià i Porto  Cristo. Com que tots els contacontes tenen capacitat limitada és necessari fer inscripció prèvia a  www.enviumanacor.cat, ha recordat la bibliotecària Margalida Pascual.  

Enceta la setmana d’actes la presentació de l’edició de les obres guanyadores dels Premis Ciutat de  Manacor 2020, una edició que també va estar marcada per la virtualitat. L’acte, que tindrà lloc dia  17 d’abril a les 13 h a la Institució Pública Antoni M. Alcover, comptarà amb les intervencions dels  quatre autors guardonats, que presentaran i comentaran amb el públic les obres premiades.  

Conferències, taules rodones, tallers per a infants, concerts i presentacions de llibres completen una  Setmana del Llibre que, amb totes les garanties sanitàries, torna a apostar per la presencialitat. «Insistim: la cultura és segura», ha recordat el delegat, Mateu Marcé. Cal recordar que totes les  inscripcions s’han de fer mitjançant www.enviumanacor.cat

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba