HemerotecaNoticias

HEMEROTECA DE “MANACOR COMARCAL” – Publicado el 4 de enero del año 1986

HEMEROTECA DE “MANACOR COMARCAL”

Publicado el 4 de enero del año 1986

DIUMENGE PASSAT, A LES 12 DEL MIGDIA, INAUGURACIÓ OFICIAL DEL TEATRE MUNICIPAL DE MANACOR

Sí, diumenge passat, devers les 12 del migdia, va ser inaugurat oficialment, és a dir, per les autoritats i la premsa local, a més a més de tots els que hi volgueren assistir, el Teatre Municipal de Manacor.

L’ambient que regnava, era el d’alegria, per a veure conclosa una obra tan desitjada com aquesta, i a més a més, veure-la conclosa, pareix esser, que amb la unitat de tots els grups polítics, ja que tothom pareixia estar d’acord.

Després d’esperar una estona a l’entrada del Parc Municipal, va començar l’acte d’estrena o millor dit, d’inauguració, més o menys una mitja hora més tard de la programada inicialment.

Pujaren a l’escenari, com a primers actors del mateix, En Sebastià Riera, President de la Comisió de Cultura, N’Andreu Mesquida, en representació de la Comunitat Autònoma, i el Batle, En Biel Homar, els tres pareixien prou satisfets, i encara que el paper fou improvisat, els hi va sortir prou bé.

En primer lloc va parlar En Tià Riera, qui agraí a tots els qui han fet possible que aquesta obra fos duita a terme, el seu treball, i especialment, a la bona ajuda trobada per part dels altres membres del Consistori, mostrant la seva alegria, perquè aquesta obra fos ja una realitat.

Després va parlar N’Andreu Mesquida, qui ho feu, tot dient i mostrant també la seva alegria, i el vist-iplau de la Comunitat Autònoma.

Per a concloure l’acte, va parlar En Biel Homar, qui es sumà a En Sebastià Riera i N’Andreu Mesquida en les seves mostres d’alegria, i va parlar de la concòrdia i la unitat del Consistori a l’hora de dur envant la tasca de realitzar aquest Teatre Municipal, tot dient, a més a més, que aquest teatre és de tots els manacorins i manacorines. Apa ja ho sabeu, ja tenim teatre!.

Després va declarar el teatre inaugurat, i convidà als presents a l’acte, a un refresc, coca, olives, vi… un poc de tot.

Així quedà inaugurat oficialment el nou Teatre Municipal de Manacor, amb una bona quantitat de gent, pensau que aquesta no era pròpiament l’externa, i molta d’alegria per part de tothom.

Entre el públic s’hi trobava tot el Consistori, bona part de la premsa i de la «jet-set» manacorina.

DILLUNS, PASSADES LES 10 DE LA NIT AMB “Ai QUAQUIN…”, S’ESTRENÀ EL TEATRE MUNICIPAL DE MANACOR

Dilluns passat com estava previst, va ser inaugurat el Teatre Municipal de Manacor amb la representació de «Ai Quaquín que has vengut de prim!», d’En Sebastià Rubí i Roig, i música de N’Antoni Ma. Servera.

El Teatre Municipal es va omplir de gom a gom, per a aquest estrena, fins i tot, com ja us comentàvem abans, hi va haver problemes d’organització, problemes a l’hora de la venda de les entrades, així i tot, l’estrena fou un èxit.

Feu de presentador, i segons digué ell mateix, per a no fer un acte massa oficialista, En Guillem Sansó, conegut per tots nosaltres, i membre del grup de teatre «Els Capsigranys», ell va parlar de la gran alegria que havia de suposar per a tots els manacorins i manacorines, l’estrena d’aquest teatre, per donar després la paraula al President de la Comissió de Cultura, En Sebastià Riera, qui també mostrà la seva alegria per aquesta inauguració, i feu un poc d’història de com s’ha arribat a aconseguir que el Teatre Municipal de Manacor, fos una realitat, agraint a més, a tots els qui amb el seu treball han fet possible que aquest teatre fos estrenat, i especialment, parlà de la bona concòrdia entre tots els partits polítics que formen l’actual Consistori, a l’hora d’enllestir i tirar envant aquesta obra del Teatre Municipal de Manacor, és a dir, les seves paraules foren semblants a les que ja va dir el dia anterior a l’estrena diguem més oficial.

Va parlar després Na Maria Antònia Vadell, qui feu de presentadora de l’homenatge a Sebastià Rubí i Antoni Ma. Servera, fent entrega a la vídua d’en Rubí i a la neboda del mestre Servera, del llibret del «Quaquín» que ha estat editat recentment per l’Ajuntament de Manacor amb el pròleg d’En Ferrer Massanet, així com d’un ram de flors.

Parlà després el Batle de Manacor, Gabriel Homar, qui ho feu, en termes semblants al dia anterior, agraint la bona tasca realitzada per a tothom, dient que el Teatre Municipal és de tots els manacorins, i parlant de l’unitat del Consistori a l’hora de dur endavant aquest projecte, agraint especialment als membres de la Comissió de Cultura, la tasca realitzada.

Es feu després un petit descans, a on també es va estrenar el bar del Teatre, per passar més tard a la representació del «Ai Quaquín que has vengut de prim!», amb el següent repartiment: Inés Amengual, Bàrbara Cánaves, Maruja Fernández, Miguel Fons, Francesc Gaya, Manolo Llaneras, Mateu Perelló i Bartomeu Vallespir. Tots ells acompanyats d’un coro de «Cantaires Manacorins», els dimonis del Patronat de Sant Antoni, alguns balladors, i una orquestra lírica dirigida pel mestre Rafel Nadal.

Com sabreu , la direcció escènica ha estat realitzada p’En Guillem Rosselló «Fai» i la musical, pel mestre Rafel Nadal. La lletra del «Quaquín» de tots coneguda és d’En Sebastià Rubí i Roig, i la música de N’Antoni Ma. Servera, a mes a més, l’orquestració és d’En Parera Fons.

Fou idò un gran estrena, amb molta participació per part del públic, fins i tot podríem dir, que amb emoció. Així va quedar inaugurat el nostre Teatre Municipal, que ara li treguem profit, i que el poguem gaudir tots, molts d’anys!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba