ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Última hora – Domingo 5 de abril

Según nos informan desde el Hospital de Manacor, seguimos en esa buena tendencia de no incrementar en número de ingresados por Covid-19.

Por el momento, tenemos 25 pacientes ingresados en planta y 6 en UCI. Un total de 31 pacientes por Coronavirus en el Hospital de Manacor.

Os recordamos que ayer tuvimos la gran noticia del primer paciente extubado del Hospital de Manacor.

Los datos de las Islas Baleares también siguen siendo muy positivos. Bajamos los casos activos de Coronavirus a 757, 21 menos que ayer. Asimismo hay que lamentar la muerte de 4 personas más, lo que supone un total de 75 fallecidos.

Nota de prensa:

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 757 casos positius actius de Sars-CoV-2

Els casos curats suposen el 61% del total de casos actius

A les Illes Balears hi ha 757 casos positius actius de Sars-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 21 manco que ahir. D’altra banda, 461 persones s’han curat, la qual cosa implica, 39 més que la darrera jornada, un  9% més. Cal destacar que els casos curats suposen el 61 % del total de casos actius.

Així mateix, s’ha confirmat la mort de quatre persones més i el total acumulat és de 75 morts. Fins ara, s’han registrat 1.293 casos acumulats, 22 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 1,7 %.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 515 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 581, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 17 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 39 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 55 les persones hospitalitzades (16 a l’UCI). Altres 38 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 194 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius. Un total de 407 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores 3 usuaris han resultat positius en coronavirus (1 usuari de La Bonanova  i 2 de Sèniors Pollença). Així mateix 9 treballadors d’aquest centres també n’han resultat contagiats: 5 professionals d’Oms – Sant Miquel, 2 de la Bonanova i 2 de la residència Domusvi Costa d’en Blanes.

En total 187 persones relacionades amb centres de la tercera edat de les Illes Balears han estat contagiades per coronavirus: 153 usuaris i 34 treballadors.

El que fa a les residències per a persones amb discapacitat, no n’hi hagut canvis respecte de la situació d’ahir.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina webcoronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba