ActualidadManacorOpinióPorto Cristo

OPINIÓ MARC JUANEDA: Les obres de Porto Cristo, Miquel Oliver vs Núria Hinojosa

No, Sr. Batle, no, les coses no es fan així. Vostè representa a tot un poble, siguin d’un color o d’un altre. L’hagin votat o no, siguin de la mateixa tendència política o no.
Vostè sap que jo estic a les antípodes del pensament polític que vostè pregona. Jo som socialista, progressista, federalista i de principis de compromís molt fermes amb el què em comprometo, com ho és també la seva delegada d’Urbanisme. I per això em permet assabentar-lo del que considero una falta de respecte vers na Núria Hinojosa, delegada d’Urbanisme, que vist el peu d’aquest manifest, molt ha aportat, com també ho han fet els altres companys socialistes, perquè vostè i el seu grup tinguin un rèdit polític que difícilment haguessin aconseguit sols.
Al manifestar-se públicament damunt premsa, com ho ha fet, quant a que una empresa de construcció que tots coneixem es farà càrrec de finalitzar les obres fins ara inacabades, ho ha expressat com si vostè hagués tingut la solució del conflicte i vetlladament escampés culpes. No són maneres!
Alçar banderes abans del tret de sortida, no li donarà la victòria ni tampoc, crec, més vots. Aconsegueixi més vots fent bona gestió. Més carismàtic, més representatiu. Sigui un bon líder i abrigalli al seu equip en tot allò que sigui necessari i merescut, i sancioni a qui conscientment remi a la contra. Aquest no és el cas.
Vostè és el capdavanter d’un consistori format per un equip de govern i una oposició. Equip de govern, aleshores format per distintes opcions polítiques que baix uns ferms compromisos lluiten en bé de la millora de la ciutadania, de l’entorn, l’ecologisme i la convivència. Tot dins un marc preestablert i que cada un dels grups que conformen l’equip de govern ha presentat i compromès a dur a terme: el programa electoral.
Núria, l’oposició demana la teva dimissió per uns fets en els quals la teva responsabilitat és mínima, ja que la plica presentada per aquesta empresa fou elegida per consens de la mesa de contractació on hi formen part com sabem el Secretari, l’Interventor, la Tècnica de contractació municipal, l’Aparellador municipal i la Regidora.
Demanen la teva dimissió, i perquè no també la Lluna. Posats a demanar…
“No odiïs als que te tenen enveja; respecta els seus cels… perquè ells pensen que ets millor que ells” (anònim).
Veritat és que el retràs i entrebancs sorgits al llarg de la modificació i embelliment de la primera línea costanera de Porto Cristo han sigut molts i variats, però crec que el més important, podem pensar que és la incompetència, la irresponsabilitat i l’incompliment de l’empresa a la què s’adjudicà les obres.
Quan s’escometen obres importants, sempre hi ha la possibilitat de que sorgeixin contratemps, degut a la meteorologia, retràs en el servei de materials, imprevists personals, incapacitat logística per dur-ho a terme, o incapacitat tècnica i laboral, com ha estat el cas.
La gran majoria de ciutadans d’aquest municipi i comarca es veu que som de memòria curta. Ja no recordem els mesos i mesos que haguérem de suportar tot el poble aixecat en obres, quan en temps del finat Sr. Pedro Galmés, en aquells moments batle de Manacor, el consistori decidí fer les faraòniques obres de canalització d’aigua i clavegueram.
Les molèsties foren moltes, però la necessitat, el desig i la il·lusió de tenir un poble més còmode i acollidor ajudaren a suportar les incomoditats que les obres representaren.
Vull dir que comprenc el malestar de la gent del Port, per les molèsties causades i pèrdues econòmiques que segur hi ha hagut. Però si a tot això li llevem la manipulació (partidista i interessada de distints grups polítics i associacions), el rebombori i la pressió mediàtica creada, davant unes properes i més que calentes eleccions, el tema no deixa de ser simplement un incompliment de contracte, que suposo tindrà la seva repercussió, i un retràs en les obres que segur seran enllestides de la mà de gent més capacitada.
Núria, molt bé ho has fet aquests tres anys passats, perquè l’oposició no motés, ni cerqués, ni trobés polèmica per desacreditar-te com ho estan fent ara. No ha existit. Ara han trobat una excusa, que no motiu.
“L’enveja no sempre és material, a vegades la gent sent cels per la teva personalitat, el teu esperit, la teva energia, el teu esforç i les teves ganes de superació” (anònim).
Un any llarg li ha costat a na Núria i el seu equip, rubricar brillantment l’assignatura pendent de totes quantes legislatures han passat des de que es firmés la Constitució. El PGOU té i tendrà els seus encerts i mancances, però la realitat és que dóna una seguretat jurídica a tot el que afecta al municipi (carrers, places, espais públics, alçades, sostre poblacional…) i un llarg etcètera, i que ens afecta a tots i totes.
Altres projectes realitzats, i segur me’n deixo qualcun:

  • Façana marítima de Porto Cristo: 1.060.780,76 €
  • Via Majòrica: 1.910.606,94 €
  • Plaça Santa Catalina: 633.131.00 €
  • Camí de Sa Mola: 594.615,38 €
  • Camí des Pou Nou: 207.897,76 €
  • Convocatòria subvencions façanes: 500.000 + 500.000 €
    Altres projectes a punt de començar i ja adjudicats per valor de: 870.897,93 €

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba