ActualidadManacorOpinió

OPINIÓ CARLES GRIMALT: La batalla electoral

Carles Grimalt

Tot apunta que amb aquest mes d’agost, tindrem els darrers 31 dies de pau política que ens queden. Uns dies que, per cert, faig comptes gaudir de la tranquil.litat, ja sigui amb les meves obligacions a la casa del poble, com amb els possibles dies de vacances que pugui o no tenir.
El cas és que, quan arribi setembre (aquest mes que els mals estudiants d’EGB teníem travessat, ja que amb ell arribaven les proves de recuperació), tot apunta que començarà la carrera cap a les eleccions del maig de 2023.
La primera incògnita que tenc és si les eleccions municipals i autonòmiques coincidiran amb les estatals. Aquest punt potser pugui beneficiar als partits locals que compten amb una marca estatal, o també pot ser que no. En política ja sabem que no hi ha cap ciència certa.
Així i tot, de segur que aquests partits locals s’hauran de coordinar amb els insulars i autonòmics a més dels estatals per fer coincidir argumentaris, cartelleria o tipus de fotografies. També s’haurà de fer una agenda per veure quins primers espases estatals donen un cop de mà amb la seva presència als candidats locals.
A Manacor, tot apunta que es presenta un arc de sant Martí de partits polítics que, malgrat tot encara no han confirmat la seva candidatura, ja han deixat mostrar la «poteta».
Així, dins els partits que ara mateix tenen representació, tenim a Més, que com a cap de llista comptarà amb Miquel Oliver, el Partit Socialista amb Núria Hinojosa, els Independents de Porto Cristo amb Antònia Llodrà al front, el Partit Popular amb Maria Antònia Sansó i Proposta per les Illes i Unides Podem, dos partits que són a la sala, i que encara no han anunciat qui serà el seu o la seva cap de llista. Per una altra banda, i veient l’activitat que tenen a les xarxes socials i els comunicats de premsa que envien, la formació Vox, que tot apunta a Javier Fernández com a candidat a la batlia, el partit Nou Ordre Nacional amb la cara visible fins ara de Esteban Sureda, també bastant actiu a les xarxes socials, i per acabar, Ciutadans, que a hores d’ara no tenc cap informació sobre si ja tenen alguna persona per encapçalar la llista.

Els capdavanters a les eleccions municipals de Manacor al 2019


Pel futur govern municipal de juny del ‘23, sembla que les èpoques de majories absolutes han acabat, però no podem descartar cap possible resultat. Així i tot, un cop més haurem de veure com s’apropen les formacions unes a les altres per tal d’arribar a enteniments per poder conformar un equip de govern estable. Sentirem allò de que en l’àmbit local el que compten són les persones i no les sigles, però hem de tenir clar, com a exemple fictici, que per molt bé, i molt bon «feeling» que tingui la senyora Hinojosa amb la senyora Sansó (tal com varen demostrar al darrer ple), crec que un pacte PSOE/PP a Manacor és impossible.
Els mesos vinents donaran per molt políticament… per bé i per malament, així que aprofitem aquest mes d’agost per no pensar amb aquest tema i arribar al setembre amb les piles ben carregades…
Potser alguns de vosaltres, en aquest punt, imagino que demanareu a l’autor d’aquest article: “I tu?, que no ets d’Unides Podem?? T’has de presentar o no???” Idò… aquesta és una pregunta que contestaré quan acabi aquesta pau política estival!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba