ActualidadNoticias

Manacor s’adhereix al sistema de protecció de víctimes de violència de gènere

Miquel Oliver i el Cap Superior de la Policia Nacional a les Illes Balears han signat  aquest divendres el protocol que contribueix a garantir el compliment de les mesures  judicials, en el marc del sistema VioGèn 

La Policia Nacional i l’Ajuntament de Manacor han signat aquest divendres el protocol de  col·laboració i coordinació per a garantir el compliment de les mesures judicials de protecció a les  víctimes de violència de gènere. Amb la seva adhesió al sistema VioGèn, els efectius de la Policia  Local de Manacor rebran formació específica que els permetrà exercir funcions relacionades amb  aquesta matèria. Els agents podran ser requerits per a col·laborar amb la Policia Nacional en la  protecció de les víctimes de violència de gènere. En la signatura d’aquest acord han participat la  Delegada del Govern a les Illes Balears, Aina Calvo, el Cap Superior de la Policia Nacional a les  Illes Balears, Gonzalo Espino, i el batle de Manacor de Manacor, Miquel Oliver. 

Calvo ha agraït al primer edil de Manacor la seva adhesió al sistema VioGèn i ha destacat la  importància de la col·laboració entre els cossos policials, que «repercutirà en una major efectivitat»  d’aquest programa. La Delegada del Govern s’ha referit a la necessitat de formar a les Forces i  Cossos de Seguretat per a reforçar la protecció a les víctimes, com a part de l’estratègia de lluita  contra la violència de gènere, “l’eliminació del qual ens concerneix a tots», ha dit. En l’actualitat,  nou localitats de les illes han implantat el sistema VioGèn, i altres 7 municipis estan en tràmits de  fer-ho. 

Amb la seva incorporació a aquest programa, Manacor ampliarà la plantilla de la Policia Local amb  sis nous agents, que assumiran labors relacionades amb l’atenció a les víctimes. El batle, Miquel  Oliver, ha assegurat que aquest conveni és «una prioritat per a l’Ajuntament» i que permetrà una  resposta policial «més ràpida i eficaç davant situacions de risc per violència de gènere». A les portes  de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, Oliver ha subratllat que «una  societat civilitzada no pot tolerar cap tipus de violència contra les dones». 

El sistema VioGèn, en funcionament des de 2007, centralitza totes les dades de les Forces i Cossos  de Seguretat de l’Estat i els agents judicials i socials sobre cada cas de violència de gènere, la qual  cosa permet el seguiment i protecció de manera ràpida, integral i efectiva de les dones maltractades  i dels seus fills en qualsevol part del territori nacional. 

El 2020 tres dones van morir assassinades per les seves parelles a les Illes; des de 2003 s’han  registrat 39 víctimes mortals.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba