Sin categoría

La pacificació del carrer d’En Joan Lliteres de Manacor torna a posar-se en marxa aquest divendres 18 de desembre

El carrer romandrà tancat a la circulació de vehicles motoritzats amb l’objectiu de  recuperar espai públic per als vianants i d’impulsar el comerç d’aquesta zona 

L’Ajuntament de Manacor recupera el carrer Joan Lliteres, popularment conegut com a carrer de  Ciutat, per als vianants. Des d’aquest divendres 18 de desembre, aquest carrer romandrà tancat a la  circulació de vehicles motoritzats amb l’objectiu de donar facilitats als vianants, que guanyen  metres d’espai públic, i d’impulsar el comerç. Es tracta d’una iniciativa de delegacions de Medi  Ambient i Mobilitat, a càrrec de Sebastià Llodrà; de Comerç, a càrrec de Maria Antònia Truyols; i  de Participació, a càrrec de Joan Gaià. 

Aquesta mesura de pacificació del trànsit motoritzat consolida la prova pilot que es va fer l’any  passat amb el tall del carrer durant un mes per aquestes mateixes dates, però ho fa amb un operatiu  perfeccionat, fruit de l’experiència de l’any anterior.  

Durant aquesta setmana, els delegats de Mobilitat, Comerç i Participació Ciutadana han anat  informant els comerciants i veïns per informar-los de la iniciativa, recollir propostes de millora i  perquè els negocis hagin pogut avisar amb temps els seus proveïdors dels nous horaris d’accés al  carrer. El carrer d’En Joan Lliteres «és un dels eixos comercials del poble, que uneix l’estació i  dóna entrada al centre comercial per a vianants, pel que enfortim aquest eix comercial i cívic», ha  explicat el delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Sebastià Llodrà.  

Per fer efectiva la mesura de contenció del trànsit, s’ha instal·lat una barrera fixa al principi del  carrer, que només romandrà oberta entre les 8.30 h i les 11.30 h per permetre el pas dels vehicles de  càrrega i descàrrega d’alt tonatge. Així mateix, també s’ha instal·lat una altra barrera al carrer de  l’Amistat, que dóna accés al carrer del Convent, i la Policia Local també reforçarà el dispositiu en  tot el tram. La resta d’hores, els veïns d’aquest carrer hi podran accedir pels carrers laterals.  D’aquesta manera, «allò que l’any passat va crear molèsties per als veïns, que havien de baixar dels  vehicles per moure les barreres, enguany s’ha millorat», ha assegurat Llodrà. «L’experiència de  l’any passat va ser valorada molt positivament, i les disfuncions que hi va haver s’han intentat  resoldre amb un nou operatiu», ha afegit el batle, Miquel Oliver. «Encara que el tancament és més  rígid, permet aplicar mesures més amables. Hi guanyarà tothom: en un moment com l’actual, el  carrer de Ciutat estarà espaiat i serà segur», ha explicat.  

És important recordar que totes aquelles persones que necessitin arribar al centre de Manacor amb  cotxe, poden deixar-lo a l’aparcament de la plaça de Sant Jaume, on les dues primeres hores són  gratuïtes amb l’objectiu de donar facilitats als veïns i establiments de la zona. «Estam convençuts  que Manacor funciona comercialment com a capital de comarca, pel que la gent que vengui de fora  poble, podrà fer-ho o amb el tren i arribar caminant o bé si ve amb el seu cotxe, deixar-lo a  l’aparcament de la plaça de Sant Jaume, que és gratuït durant dues hores», ha afirmat el responsable municipal de l’àrea de Mobilitat.  

Pel que fa a la durada de la mesura, l’Ajuntament no es marca una data límit, sinó que en «un  moment totalment canviant com l’actual, la idea és anar adaptant la mesura a la realitat que vivim»,  ha explicat Llodrà. 

El batle de Manacor, Miquel Oliver, ha explicat que aquesta és només una primera passa per  avançar cap a la pacificació del trànsit del centre de Manacor. Es pretén «acabar amb la circulació  gratuïta, que només passa per acostar-se al centre amb el cotxe».  

Pel que fa als possibles incompliments de la mesura, des de l’Ajuntament de Manacor s’adverteix  que qui es boti la barrera s’enfronta a una sanció. «La idea no és sancionar, sinó fer entendre que el  centre de Manacor ha de tenir menys trànsit per millorar en qualitat de vida», ha conclòs Oliver. 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba