CulturaEntrevistas

Entrevista a Pere Riera Febrer, jove component de la Banda de Música de Manacor, que estrena la seva primera obra, “L’Antic Egipte”

Magdalena Ordinas

Pere Riera Febrer, va néixer el dia 3 de gener de 2003 a Manacor, on sempre ha viscut. Ara mateix és estudiant de 2n de batxillerat a l’IES Manacor i, fins aleshores les seves aficions eren, la música i el futbol, però actualment li hem d’afegir, a més, la composició. Dins el Concert de Música Mallorquina, que oferirà el proper 20 de desembre la Banda de Música de Manacor a l’Auditori, el programa inclou la primera composició del jove component de la banda, titulada “L’Antic Egipte”.

– Pere, enhorabona, ja què, amb 17 anys ja estrenes la teva primera obra. Quan començà la teva afició per la música?
– Des de ben petit he sentit molta fascinació per moltíssimes coses, i la música sempre ha estat una d’elles. Vaig començar amb 5 anys a tocar la flauta travessera i a cursar grau elemental al Conservatori de Música de Manacor. Quan en tenia 11, va arribar un moment molt especial per jo, ja què vaig entrar a tocar a la Banda de Manacor.
– Et va agradar l’ambient de la banda?
– Sí, m’agrada molt el bon ambient que hi ha a la banda. Allà hi vaig començar a fer moltíssimes amistats i vaig descobrir un nou món quan ja estava començant a cansar-me de la música. Va suposar una motivació per jo a seguir i fou aquí quan vaig descobrir la meva passió per la música. Als 13 anys vaig adonar-me que el meu instrument preferit era el trombó, i gràcies a referents i facilitats que em va donar la banda, vaig començar també a estudiar trombó.
– Quina és la música que personalment més t’agrada?
– M’agrada tot tipus de música, des de la música clàssica fins als temes més nous. Al final som músics i un bon músic és aquell que sap entendre, gaudir i tocar qualsevol tipus de música. Però, per compondre, la música que m’agrada més és la de bandes sonores i cinemàtica, i m’encanten compositors com John Williams, Envio Morricone, Alan Silvestri o Brian Tyler.


– Quan et decidires a compondre la teva primera obra?
– Quan tenia 16 anys vaig començar una assignatura que em va influir molt, harmonia. Aquí varem començar a tenir les primeres nocions de composició i ja un nivell mitjà de teoria musical. Gràcies a aquests coneixements he pogut realitzar aquesta petita obra i instrumentar-la per a grup de metalls i percussió.
– Voldria saber si has tingut ajuda per a la composiciók i com així escollires el títol ‘L’Antic Egipte’…
– Tot va començar com un treball d’harmonia que, durant el confinament, vaig anar polint i adaptant. El meu professor, Víctor Ferragut, em va ajudar a establir les bases de tota l’obra. Vaig escollir ‘L’Antic Egipte’ perquè l’obra vol ser una banda sonora que recordi al públic a paisatges exòtics d’Egipte i Aràbia i que doni una sensació de pel.lícula històrica.
– Penses seguir en el món de la composició?
– Actualment, al fer 2n de batxillerat he deixat els estudis reglats de música. Mai he volgut que la música fos la meva feina, sinó una activitat per passar-hi tant de gust com hi pas ara. Seguiré estudiant música i adquirint coneixements i, esperem que aquesta obra sigui la primera de moltes.
– Què en penses de la situació actual ocasionada per la Covid-19?
– La Covid-19 ha fet molt de mal i ha causat moltes víctimes, que és el més lamentable. Però també ha fet mal a la Cultura. És hora que tots junts sumem per restaurar-la; al final és la nostra identitat i és el que ens uneix a tots.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba