Entrevistas

“La gent del carrer mos robava les mascaretes i el líquid!!”

Dit per una sanitària de l’Hospital de Manacor:

“La gent del carrer mos robava les mascaretes i el líquid!!”

Pep Lluís Veny

Aquest passat cap de setmana, ens possarem en contacte via whatsapp amb una de les valentes sanitàries que treballa a l’Hospital de Manacor, i conèixer in situ la problemàtica que estant vivint al, en aquests moments, centre neuràliga de la capital del Llevant.

Aquestes són les seves paraules:

– …si la gent queda a ca seva, tot sortirà bé, el problema que veig és que som els sanitaris els què ens contagiarem entre noltros perque és molt complicat conservar les distàncies…

– La gent, vegent el panorama de Madrid, es pot fer una idea del que és tot això. La sort és que, sent una illa, crem que mos salvarem, o jo hi confio.

– Al ser un hospital petit, també el nombre de pacients és inferior i potser vagi tot millor.

– …però la preocupació és que el primer cas de positiu per coronavirus va ser un professional sanitari, vol dir que teniem el “bitxo” dins ca nostra i no mos haviem adonat, i un pic que ho tens a dins ja no saps per on partir. Tot es complica. És un “machaque” psicològic brutal.

– També he de reconèixer que ens tenen esment per si necessitam ajuda psicològica els professionals, perque aquesta experiència viscuda allà dedins és molt trista.

– …i tots els supervisors i fins a gerència fan voltes per allà en diumenge hi tot. Fan tot el que poden i més.

– … a jo els “jefes” me fan molta de pena, perque fan una p… feinada fent circuits nous.

– No puc dir res en contra dels que manden, la veritat.

– …és un hospital petit i tots mos coneixem, i ara toca això. Mos han llevat les reduccions, però al mateix moment, els supervisors estan oberts i si necessitam qualque dia lliure per tema nins, ho accepten.

– Tothom intenta posar de la seva part. En la part humana, no es pot dir res dolent de ningú.

– …però és vera que tenim el material “contat”. Estam reciclant els pots de gel desinfectant, perque si s’acaba els tornaran a omplir amb una fòrmula que ells estan fabricant…

– La veritat és que les demandes a Urgències han baixat moltíssim. La gent ja no ve a l’hospital per tonteries.

– Des de l’hospital, els que manden estan fent tot lo que poden, però clar, això ha vengut tot de cop i és molt complicat fer front a una cosa així.

– …ja te dic, s’han fet circuits nous, separant els pacients respiratoris dels no respiratoris. S’està intentant fer-ho lo millor que un pot des de l’hospital.

– …sobretot a la tercera planta, que és a on ingresen el que han donat positiu per COVID-19, han contractat gent nova.

– Al personal de consultes i d’UCSI (Unitat de Cirurgia Sense Ingrés) també les han format per donar suport a altres llocs.

– També estaria bé que publicassis que la gent del carrer mos robava les mascaretes i els líquids antisèptics que hi havia a la sala d’espera. Això sí que és vergonyós. De pel.lícula!!

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba