ActualidadCulturaNoticias

La família Alcover-Oliver, fa donació a la Institució Antoni Maria Alcover, de 40 llibres procedents de la biblioteca personal del Mossèn

1-IMG_2292-web

Un llibre que compren obres de Tomàs d’Aquino, passarà a ser el de més antiguitat de la Biblioteca de la Institució Pública Antoni M. Alcover, i que dit sigui de passada necessita d’una urgent restauració, fou editat a l’esmentat any 1596 baix el següent encapçalament: “Tertia pars de Salvatore D. Thomae de Aquino; Angelici ets Eclecclesiae, Doctoris; Almi Ordinis Praerdicatorum.”
La donació feta per la família Alcover-Oliver, prové del lot que passa a propietat del nebot de l’autor del diccionari i de les rondalles Martí Alcover, membre fundador que fou i col.laborador fins a la seva mort de la Institució que rep la donació.

1-IMG_2298-web

Apart dels 40 llibres procedents de la biblioteca personal del mossèn, completen la donació una placa en la que consta el nomenament a Antoni M. Alcover com a Fill Adoptiu de l’Ajuntament de Palma, una col.lecció de postals adquirides per Antoni M. Alcover, als seus viatges per Europa (França, Anglaterra, Bèlgica i Suïssa) a principis del segle 20, i també alguns exemplars de la revista “Es pagès Mallorquí” editada entre els anys 1899 i 1901, en la que es publicaren algunes rondalles mallorquines.

1-IMG_2290-web
A l’acte de donació que va tenir lloc al soterrani sala d’actes de la Institució Alcover, després de la documentada presentació per part de la gerent de dita Institució Magdalena Gelabert, hi intervingueren la tècnica de patrimoni Cristina Duran, Maria Alcover, per part de la família que feia la donació, l’escriptor, fundador i primer director de l’Escola Municipal de Mallorquí Gabriel Barceló Bover, i la tinent de Batle delegada de Cultura Antònia Llodrà.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba