EntrevistasComarca

Jaume Servera, batle de Son Servera: “Els dos partits de l’equip de govern tenim les idees molt clares i el mateix punt de partida: el benestar dels ciutadans”

A les passades eleccions municipals del 2023, el Partit Popular de Son Servera, encapçalat per Jaume Servera, va aconseguir una fita històrica aconseguint 8 regidors, el doble que en les anteriors eleccions municipals. En base a un acord de govern amb el partit dels Independents, és l’actual batle de Son Servera. Amb ell parlam per saber com va el pacte de govern, el treball que ha fet des que va assumir la batlia i els projectes del Partit Popular per a aquesta legislatura.

 • El 26 de febrer assistires al I Fòrum de Governança i Sostenibilitat Turística del Llevant, organitzat pel Consell de Mallorca. Com va anar el fòrum?
 • Primer de tot, vull agrair al Manacor Comarcal l’oportunitat que ens donau per donar a conèixer quins projectes durà el nostre equip de govern durant aquesta legislatura i, sobretot, donar-te les gràcies a tu, Magdalena, pel teu interès. Com bé has dit, el passat dia 26 de febrer es va fer el primer Fòrum de Governança i Sostenibilitat Turística del Llevant. Caldria destacar tres aspectes d’aquest dia: el primer de tot, el canvi estructural que s’ha fet dins el Consell de Turisme amb l’arribada del Conseller Marcial Rodríguez i amb el Director del departament, en Pere Mas. S’ha canviat íntegrament la manera de fer feina d’aquest departament i voldria destacar la proximitat que s’ha demostrat amb els municipis de tot Mallorca i amb els seus ciutadans. En segon lloc, vull destacar l’equilibri que se cerca entre un turisme de qualitat sostenible i les persones residents a la nostra illa. I en tercer lloc, vull remarcar la necessitat de fer feina de forma conjunta tots els municipis del Llevant per assolir projectes comuns on tots en sortim beneficiats, com el projecte de Rutes GR-226 del Llevant, el projecte de millora en el servei de transport, el projecte del Tren de Llevant,…
 • Quina feina ha fet el municipi en matèria turística d’ençà que n’assumires la batlia?
 • Vull destacar la bona feina que fa el regidor i primer Tinent de Batle, en Pep Servera Leno. Tots els esforços van encaminats a la seguretat dels turistes, neteja constant de platges i zones turístiques, regeneració d’arena a les platges artificials, manteniment de les Oficines d’Informació, manteniment del Passeig Marítim, control dels serveis oferits per les empreses de socorrisme i control del manteniment de les platges. A més, cal destacar la bona feina que fa com a president del Consorci de Turisme, intentant dur activitats esportives per allargar la temporada turística.
 • Funciona bé el pacte de govern que teniu amb els Independents?
 • Moltes vegades ens han demanat si podíem fer públic el pacte de Governabilitat entre el PP de Son Servera i els Independents de SS, CM i CB. Creim que no fa falta fer públic cap pacte quan els dos partits tenim les idees molt clares i el mateix punt de partida: el benestar dels nostres ciutadans del municipi. Totes les decisions que prenem conjuntament parteixen d’aquesta premissa. Per tant, és molt bo de fer dur-se bé quan totes les polítiques van enfocades a donar solució als problemes dels nostres ciutadans i no a les d’una minoria o particulars. Des del primer dia tenim clar que som un equip de govern amb onze regidors on compartim tots els problemes que sorgeixen dins la nostra comunitat. No només pens que funciona bé, també pens que és la fórmula idònia perquè funcioni a llarg plaç.
 • El dia 25 de febrer hi va haver el primer Mercat de segona mà a Son Servera, tindrà continuïtat?
 • Estic convençut que tindrà continuïtat i que cada vegada anirà millor. Feia molta estona que no es veia un regidor amb un compromís i amb una empenta tan ambiciosa com la que té el nostre regidor d’Esports, Comerç i Mercats, en Raúl Cardoso. Vull agrair la labor que ve fent aquests 8 mesos de governança. No hi ha cap Associació que no es vegi recolzada per aquest gran regidor. La iniciativa del Mercat de 2a mà és per potenciar els nostres comerços, el nostre poble i, com no pot esser d’una altra manera, el nostre municipi amb la visita de residents i turistes. Cal destacar que per esser el primer Mercat de 2a mà van participar 17 paradetes. Aquesta iniciativa repercuteix de forma directa dins el nostre Medi Ambient, ja que potenciam el reciclatge de molts materials i els hi donam una segona vida.
 • Com va la nova campanya informativa sobre la gestió de residus que heu posat en marxa en el nucli urbà de Son Servera?
 • Des del departament de Medi Ambient creim necessari no només fer feina amb treure el contracte de recollida de Residus i Neteja. És més que necessari fer feina amb totes aquelles persones que no són conscients de la importància de la gestió dels residus i que afecten directament sobre el clima, el medi ambient i, indirectament, sobre els imposts dels ciutadans. D’aquí ve la iniciativa de posar en marxa la campanya d’informació al nostre municipi i, més concretament, a diferents nuclis urbans on ens trobam amb més problemes. Aquesta campanya, més la nova cartelleria que s’està preparant i la possibilitat de multar directament a les persones que no vulguin col·laborar amb el reciclatge creim que donaran el seu fruit a curt termini. A hores d’ara encara no veim els seus efectes perquè no hem acabat de dur a terme les actuacions previstes.
 • Pel que fa a les relacions de l’Ajuntament amb el Consell i la Comunitat Autònoma quant a inversions en el terme de Son Servera, com va la cosa?
 • Per ara no s’han realitzat les inversions previstes, però te puc assegurar que s’ha fet més feina en 8 mesos que els darrers 4 anys. Per part del Govern Autonòmic hem tengut la visita del conseller Antoni Vera, qui s’ha compromès a esmenar les deficiències dels nostres centres escolars i de l’Institut. A més, vull destacar el suport que tenim per part d’aquesta conselleria per a la creació d’una escoleta de 0 a 3 anys amb 74 places en el nostre municipi, que es començarà a construir aquest estiu. També és molt important la feina feta des de la conselleria d’Urbanisme amb els canvis produïts per poder crear vivenda sense consumir més territori. Alguns d’aquests aspectes es duran a terme en el nostre municipi. I vull destacar les dues obres que es duran a terme pel Consell Insular dins el nostre municipi: la creació d’una rotonda a l’entrada del poble (en el Pont d’en Calet) i l’ampliació de les corbes d’en Mariano. Seguim fent feina amb el Consell de Patrimoni perquè el Pont d’en Calet torni esser una realitat dins el 2024 o 2025.
 • Què passa amb el carrer Joana Roca de Son Servera? L’asfalt està en molt mal estat des que es va reformar el local de la Tercera Edat…
 • L’asfalt del carrer Joana Roca, un dels carrers més llargs del nostre municipi, ja té molts d’anys. S’han anat fent reparacions puntuals al llarg del seu recorregut. Hi ha zones d’aquest carrer que no s’han vist beneficiades pels diferents projectes de renovació duits a terme fins el dia d’avui, per això hi ha parts bastant envellides i deteriorades. Anirem arreglant i padaçant les zones més afectades fins poder disposar de doblers per asfaltar de bell nou tot el carrer. Demanam paciència als ciutadans fins a poder esmenar aquest problema.
 • Durant anys vares ser component de la Banda de Música de Son Servera. Què trobes de la banda actual? Creus que necessita un nou local d’assaig?
 • La veritat és que la Banda de Música, amb la incorporació del darrer director, en Joan Antoni Ballester, ha sofert una evolució i adaptació als temps actuals com mai s’havia vist. Aquest director ha aconseguit que antics membres de la banda tornassin formar part d’ella i ha aconseguit la incorporació de molts nous joves amb una major diversitat d’instruments a la Banda. Amb l’increment d’aquests membres el local d’assaigs ha quedat petit i creim que és molt necessari un nou local. Puc avançar que en breu la banda de música canviarà la seva ubicació a l’Escola de Música, on es farà un poc d’obra perquè sigui el nou local d’assaig amb l’aforament adient als membres actuals.
 • L’entrada i la sortida del col·legi Jaume Fornaris és molt complicada. Teniu pensat fer canvis circulatoris?
 • No crec que els canvis circulatoris facin que vagi millor o pitjor l’entrada i la sortida del col·legi. El que hem de fer és donar la possibilitat d’accedir i sortir per més vies addicionals a les existents. Per poder dur això a terme hem fet la modificació de l’horari de la zona Acire que fàra possible poder disposar de vies alternatives tant per a l’entrada com per a la sortida al col·legi Jaume Fornaris. Amb aquesta diversificació de carrers aconseguirem un major equilibri del trànsit rodat i un major repartiment de vehicles pels carrers existents en el nostre municipi. Aquesta no és la solució definitiva, però creim que millora el que tenim a dia d’avui. El problema que tenim amb el col·legi Jaume Fornaris és la seva ubicació, però no podem fer res fins que hi hagi una futura construcció a un altre lloc.
 • Quins són els projectes que t’agradaria poder dur a terme dins l’actual legislatura?
 • Crec que si aconseguim dur a terme tots els projectes que ja estaven programats per l’antic equip de govern, com són el carrer Xaloc, carrer Tramuntana, Tram III, Escoleta de 0 a 3 anys, carrer na Penyal, carrer ca S’Hereu, Pont d’en Calet, un nou parc devora l’Eroski i els Suds de Cala Millor, ens podem donar per afortunats. A més, m’agradaria afegir un projecte que tenim per a la plaça del mercat.
Els membres del Partit Popular de Son Servera
Jaume Servera Lliteras, batle de Son Servera

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba