ActualidadCulturaManacor

El 2, 3 i 4 de desembre, solemne inauguració de la restauració de l’orgue del Convent de Sant Vicenç Ferrer de Manacor

Divendres dia 2 de desembre a les 18 hores, l’orgue del Convent dels Dominics de Manacor veurà un moment important de la seva història. La darrera restauració serà inaugurada, després d’uns anys de reformes a càrrec del mestre orguener belga Wilfried Praet. Tota la inauguració serà una festa de tres dies, ja que estan prevists tres actes, els dies 2, 3 i 4 de desembre. Les entrades es podran adquirir a la web enviumanacor, que tindran prioritat, i després els assistents podran accedir-hi lliurement.
A les 18 hores començarà l’acte, al qual està previst que hi assisteixin el bisbe Sebastià Taltavull, la vicepresidenta del Consell Bel Busquets, la directora General de Patrimoni Francisca Coll i el batle de Manacor Miquel Oliver. Altres persones que han estat involucrades molt directament en aquest projecte han estat Mn. Francesc Vicens, que en l’actualitat és l’encarregat de la gestió patrimonial dels bens artístics de l’església de Mallorca, i els dos rectors de les parròquies de Manacor, Mn. Andreu Genovart i l’actual, Mn. Antoni Amorós. El concert inaugural serà a càrrec de l’organista de la Seu i professor del Conservatori de Palma, Bartomeu Mut.
Dissabte dia 3 de desembre a les 11’30 hores, serà el mateix Wilfried Praet i la restauradora del moble de l’orgue, Maria del Mar Riera, els qui participaran d’un taller/taula rodona on explicaran les seves aportacions a la restauració. Els assistents podran visitar l’interior de l’orgue a continuació.

El restaurador Wilfried i la seva dona Ahn Praet


Diumenge dia 4 de desembre a les 18’30 hores, tindrà lloc un Concert Participatiu, que vol ser un agraïment a tots els organistes i entitats que han col·laborat en la restauració. Aquest concert reuneix bona part dels organistes actius de l’illa, i tocaran Ruth Albretch, Toni Balaguer, Sabine Bayer, Bàrbara Duran, Aina M. Perelló, Bartomeu Seguí, Klaus Stehling i Francesca Suau. A la vegada, les corals Ars Antiqua, Adults de l’Escola Municipal de Música, el cor parroquial i el cor infantil del col·legi de Sant Vicenç de Paul també cantaran acompanyats de l’orgue. Els dos concerts seran enregistrats per l’estudi Casmusic.
Fou cap el 2016 quan es va crear la Comissió per a la Conservació i Restauració de l’Orgue del Convent, encapçalada pel rector Genovart. Bàrbara Duran li va demanar per estudiar a l’orgue del Convent, ja que s’iniciava en l’estudi d’aquest instrument, i també li va proposar crear un òrgan que mirés per la restauració d’aquest orgue, datat dels inicis del segle XVII. Mn. Genovart i Duran crearen així la Comissió, que inicialment va comptar amb la regidora de Cultura Antònia Llodrà (per raó de càrrec en l’Ajuntament, en les àrees de Turisme, Patrimoni i Cultura); Bartomeu Mut (per raó de càrrec en el Conservatori Professional de Palma, on és professor d’Orgue); José L. García Mallada com a vocal; Aina M. Perelló (directora del cor parroquial) com a vocal; M. Magdalena Riera Frau com a vocal (arqueòloga del Bisbat de Mallorca); Xavier Gelabert com a tresorer i Bàrbara Duran com a secretària. En primer lloc es va demanar un estudi valoratiu, i posteriorment es va assignar aquesta restauració al taller d’orgueneria de Wilfried Praet.
La Comissió per a la Conservació i Restauració de l’Orgue de Manacor vol agrair a totes les persones que han ajudat en aquesta campanya els darrers anys, especialment a l’equip del Consell, l’Ajuntament, als voluntaris de les Parròquies de Manacor i altres benefactors amants de la música com mossèn Joan Riera.
Al llarg d’aquests anys de restauració, “Manacor Comarcal” ha donat puntual informació i entrevistes als restauradors i a la comissió de seguiment, a la que volem agrair les atencions, i de manera especial a la secretària, Bàrbara Duran, per la informació facilitada.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba