ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Última hora – Martes 7 de abril – Celebramos 8 altas en el Hospital de Manacor

Grandes noticias nos llegan desde el Hospital de Manacor. Ayer se formalizaron hasta 8 altas de pacientes infectados por el Covid-19, cabe recordar que el fin de semana no se realizan altas.

Ahora mismo siguen 19 pacientes por Covid-19 en planta, y 6 en la Unidad de Cuidados Intensivos. En total 25 ingresados en el Hospital de Manacor por Coronavirus. Desde aquí les mandamos nuestro apoyo, y esperemos que todos ellos pronto estén en casa con sus famílias.

Como siempre el mediodía actualizamos con los datos de las Islas Baleares.

Una de cal, y otra de arena. Los casos activos por Covid-19 en las Islas Baleares de hoy són 40 más que ayer, un total de 748. Hay que lamentar la muerte de 3 personas, lo que hacen un total de 84 muertes por Coronavirus. Los curados en las Islas Baleares ya llegan a la cifra de 537.

Seguiremos informando

Nota de Prensa:

El Ministeri de Sanitat informa que a les Balears hi ha 748 casos positius actius de SARS-CoV-2

Un 1,6 % del personal sanitari de les Balears ha donat positiu en coronavirus

A les Illes Balears hi ha 748 casos positius actius de SARS-CoV-2, d’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, és a dir, 40 més que ahir. D’altra banda, 537 persones s’han curat, la qual cosa implica 6 més que la darrera jornada. Cal destacar que els casos curats suposen el 72 % del total de casos actius.

Així mateix, s’ha confirmat la mort de tres persones més i el total acumulat és de 84 morts. Fins ara, s’han registrat 1.369 casos acumulats, 49 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 3,7 %.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca hi ha 469 persones hospitalitzades, 85 de les quals es troben en unitats de cures intensives. La resta de persones, 573, reben atenció per part de les unitats d’atenció al coronavirus.

A Menorca, hi ha 19 persones hospitalitzades (10 a l’UCI). També hi ha 42 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, són 61 les persones hospitalitzades (15 a l’UCI). Altres 37 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera.

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 204 professionals que fan feina en els centres sanitaris que són positius actius, una xifra que representa l’1,6 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 390 estan en vigilància activa.

La situació a les residències

Pel que fa als usuaris de les residències, en les darreres hores 13 usuaris han resultat positius en coronavirus (12 usuaris de Domusvi Palma i 1 a La Bonanova) .  Així mateix, 4 treballadors d’aquests centres també n’han resultat contagiats: 3 a Domusvi Palma i 1 a Domusvi Capdepera. En total 241 persones relacionades amb centres de la gent gran de les Illes Balears han estat contagiades per coronavirus: 178 usuaris (entre els quals han mort 14 persones) i 63 treballadors.

Pel que fa a les residències per a persones amb discapacitat, no se n’ha registrat cap novetat les darreres hores.

Recomanacions de la Conselleria de Salut

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina webcoronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba