ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

ULTIMA HORA martes 24: Uno más en la UCI del Hospital de Manacor

Respecto a la NOTA INFORMATIVA recibida ayer lunes 23 de marzo por parte de la CAIB, el único cambio sustancial por lo que se refiere a casos de coronavirus en el Hospital Comarcal de Manacor, reside en que, si ayer eran 9 los pacientes que estaban en planta, hoy martes son 8, ya que uno ha sido trasladado a la UCI, por tanto, siguen los 12 positivos en el centro manacorí: 8 en planta y 4 en UCI.

Seguiremos informando.

Esta es la nota informativa recibida:

«El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 478 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 78 més que ahir. Fins ara, s’han registrat 13 morts i 19 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 446.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

A Mallorca hi ha 63 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (14 a l’UCI); 46, a Son Llàtzer (10 a l’UCI); 5 a l’Hospital Comarcal d’Inca (3 a l’UCI), i 8 més a l’Hospital de Manacor (4 a l’UCI). Creu Roja té, així mateix, 24 pacients positius per coronavirus a la Policlínica.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 6 pacients (2 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 1, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 15 pacients (5 a l’UCI).

A Menorca, hi ha 8 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (5 a l’UCI). També hi ha 15 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 21 persones a l’Hospital Can Misses (6 a l’UCI). Altres 17 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 1 pacient a l’UCI.

Així mateix, a les Illes Balears 70 professionals sanitaris han donat positiu. A més, n’hi ha devers 350 que estan en vigilància activa a les illes. En aquest sentit, el Servei de Salut recorda que ha posat en marxa diferents iniciatives entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per a sanitaris.

Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funcionen de manera correcta.

Pel que fa a les proves de coronavirus, que s’apliquen d’acord amb el que indica el protocol del Ministeri de Sanitat, se n’han fet més de 3.000.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.»

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba