ActualidadNoticias

Sábado 28: 2 fallecidos más y 22 positivos en el Hospital de Manacor, y 2 en el Hospital de Llevant

La información de hoy sábado dada por parte del Ministerio de Sanidad y de la que ha informado Javier Arranz, portavoz del Comité Autonómico de Gestión de Enfermedades Infecciosas de Balears, por lo que se refiere a nuestra zona, ya son 22 los casos de pacientes que han dado positivo por Coronavirus en el Hospital Comarcal de Manacor, y de ellos, 5 están en la UCI.

Mientras que, en el Hospital de Llevant de Porto Cristo, hay dos personas que han dado positivo por Coronavirus.

Asimismo reseñar que hay dos fallecidos más en el Hospital Comarcal de Manacor con Coronavirus. Se trata de un hombre de más de 60 años, con una enfermedad previa, y una mujer de cerca de 70 años con patología oncológica.

Esta es la nota informativa:

«El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 862 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 107 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 14,2 %. Fins ara, s’han registrat 31 morts i 94 persones s’han curat (17 més que ahir, un  22% més). El total de positius actius, actualment, és de 737.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

Pel que fa al ritme de creixement, cal destacar que aquesta setmana s’ha alentit i ha seguit l’evolució següent: de diumenge a dilluns, els contagis augmentaren un 20%. De dilluns a dimarts, l’increment va ser del 19%. De dimarts a dimecres, del 17%; de dimecres a dijous, del 17%, de dijous a divendres, del 14,3%, i d’ahir a avui, del 14,2%.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca, a l’Hospital Universitari Son Espases hi ha 117 pacients amb coronavirus ingressats (17 a l’UCI); 77, a Son Llàtzer (17 a l’UCI); 11, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 22 més, a l’Hospital de Manacor (5 a l’UCI).

Creu Roja té, així mateix, 27 pacients positius per coronavirus a la Policlínica; a Sant Joan de Déu, n’hi ha 15; a l’Hospital Joan March, 1; a l’Hospital Psiquiàtric, 6;  i a l’Hospital General, 5. Una d’aquestes cinc persones ha mort avui, amb la qual cosa són 31 les persones que han mort i havien donat positiu per coronavirus.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 15 pacients (6 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 5, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 44 pacients (9 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 2 i l’Hospital General de Muro, 1 a UCI.

A Menorca, hi ha 14 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (8 a l’UCI). També hi ha 27 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 34 persones a l’Hospital Can Misses (12 a l’UCI). Altres 25 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 7 pacients (3 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 134 professionals sanitaris positius actius (131 a Mallorca, 2 a Menorca i 1 a Eivissa). A més, avui n’hi ha 393 en vigilància activa (329 a Mallorca, 63 a Menorca i 1 a Eivissa).

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba