ActualidadNoticias

Sa Bassa tornà acollir el mercat de joves emprenedors del programa ICAPE, organitzat per l’IDI que comanda Núria Hinojosa

Aproximadament uns 220 alumnes precedents de centres escolars de Felanitx, Campos Santanyí, Porto Cristo, Capdepera i Sant Llorenç, acabaren per omplir encara un poc mes Sa Bassa i el centre de vianants, indrets ja de per si estibats en un dilluns de mercat que semblava de Ple estiu.
Com en anterios ocasions hem informat als nostres lectors, el mercat ICAPE fou ideat per l’Institut d’Innovació Empresarial (IDI), del que es directora gerent la també Regidora de l’Ajuntament de Manacor Núria Hinojosa. ICAPE pretén potenciar alhora la capacitat emprenedora dels joves alumnes, com també i alhora la seva solidaritat amb els col.lectius manco afavorits o zones del món castigades per la fam i la guerra.
Els alumnes creadors i emprenedors segons cada un dels tres programes ICAPE, s’organitzen en cooperatives de treball per als alumnes de 5ª i 6ª de primària, dintre el programa EME (emprendre a la meva escola). Manufacturen i fabriquen objectes, els posen a la venda, com el cas del passat dilluns a Sa Bassa, i destinen els beneficis obtinguts a una ONG que prèviament han triat. En aquest apartat el CEIP Mestre Guillem Galmés de Sant Llorenç des Cardassar ha fundat dues cooperatives.
Per els Alumnes de secundària hi ha el programa Joves Emprenedors Socials (JES), que funden una ONG pròpia com empresa de negoci. Els beneficis obtinguts també es lliuren a la ONG escollida que treballa al món real. En el cas del mercat ICAPE de Mancor celebrat el passat dilluns, aquestes ONG dels joves emprenedors les han formades l’IES Porto Cristo, l’IES Capdepera, l’IES Santanyí, l’IES Damià Huguet de Campos i Es Lladoner Col.legi Sant Alfons de Felanitx.
Tradicionalment aquests han estat els dos programes en que han participat els estudiants de la Comarca, essent les ONG reals destinataris dels beneficis de caixa del mercat: Llevant en Marxa, Juntos, Fundació Campaner, Escola en Pau i la Fundació Vicenç Ferrer.
Adjuntam fotografies del animats llocs de venda del mercat ICAPE celebrat a Manacor, així com de la directora del IDI Núria Hinojosa, juntament amb la primer tinent de Batle Catalina Riera, al moment de l’obertura inauguració del mercat ICAPE 2017.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba