ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Reunió de la Presidenta Armengol amb federacions empresarials i hotelers serverins, llorencins i gabellins, a sa Màniga de Cala Millor

Magdalena Ordinas

Avui dimecres 17 de març, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Turisme, Treball i Econòmic, Iago Neguereula, i la directora general de Turisme, Rosan Morrillo, ha celebrat una reunió informativa a l’Auditori Sa Màniga de Cala Millor, amb representats de les federacions empresarials i hoteleres de la zona de Sant Llorenç, Son Servera i Capdepera, on s’ha analitzat les diferents línies de subvencions vigents, així com el Pla d’ajudes Estatals per als autònoms i les empreses afectades per la crisi sanitària. A més, i han assistit el batle de Sant Llorenç Mateu Puigròs, acompanyat dels regidors de Turisme Nicolau Bordal i la primera tinent de Batle Antònia Bauzá. La batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, hi ha assistt acompanyada per la regidora de Turisme Marga Vives. A més ha estat present a la reunió també el regidor de Turisme, Teixit Empresarial i Participació Ciutadana, Pere Terrassa, entre d’altres regidors i regidores dels respectius ajuntaments.

A la roda de premsa posterior a la reunió, la presidenta Armengol ha demostrat ser una bona coneixedora del Llevant de Mallorca, afirmant que “és una de les zones més afectades per la situació econòmica després de la pandèmia, i ha patit dues situacions consecutives molt dolentes: primer la fallida de l’operador turístic Thomas Cook, que va afectar molt a aquesta zona, després els temporals i la situació per la pandèmia sanitària i la crisi del turisme”.

A més ha afirmat que “els ajuts directes estatals d’11.000 milions a empreses, de les quals uns 1.000 correspondran a Balears, «eren una de les potes que faltaven», després del sistema de protecció de ERTO, els crèdits ICO, avals ISBA i ajudes que «han suposat 7.700 milions d’euros que han arribat a Balears per protegir les empreses i llocs de treball”. La presidenta ha informat que aquestes ajudes estatals se sumen a les habilitades pel Govern, consells i ajuntaments, detallant que, dels 900 milions hi haurà una convocatòria des de la Conselleria de Model Econòmic que serà “la major convocatòria de subvencions de la història amb ajudes finalistes per a les empreses».

Les ajudes s’espera que arribin a unes 40.000 empreses de les Balears, «la majoria de menys de 10 treballadors, pimes, autònoms i microempreses».

Finalment, la presidenta balear ha recordat la necessitat d’impulsar la destinació i fomentar la màxima coordinació entre totes les administracions de cara a afrontar el reinici i la recuperació de l’activitat turística sempre de la manera més segura possible, tant per a residents com per a treballadors i visitants, i que el Govern manté reunions amb empresaris i sindicats perque “tothom pugui tenir la informació per poder accedir de la forma més àmplia a les ajudes», pel que està realitzant una ronda de visites a zones turístiques.
Acabada la roda de premsa, “Manacor Comarcal” ha tingut l’ocasió de parlar amb diferents empresaris, que ens han expressat la seva preocupació per a la propera temporada turística, i a veure com arribaran les ajudes. El Sr. Joan Llull, fundador de Hipotels, ens ha mostrat la seva preocupació pels treballadors del sector turístic, i les seves famílies que ho estan passant molt malament, i aiximateix ens informa que la setmana que ve obriran el Club Mediterràneo, els hotels Dunes, Hipocampo Palas, Apartaments Cala Millor Park, i els dos hotels de Palma.

L’empresari Joan Llull i que en feiem referència a l’escrit, parlant amb la Presidenta Armengol
Mateu Puigròs i Francina Armengol

Un moment de la reunió informativa
A la imatge, el regidor Colau Bordal, i vora aquest, la batlessa de Son Servera Natàlia Troya, el batle de Sant Llorenç Mateu Puigròs, i la presidenta del Govern de les Illes Francina Armengol

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba