ActualidadCulturaManacor

Nou disseny i càlida benvinguda al Fons Riera Ferrari a la biblioteca Miquel Àngel Riera de l’IES Mossèn Alcover

Tots recordàrem estonetes a la biblioteca Miquel Àngel Riera. Preciós acte inaugural del nou disseny de la biblioteca de l’IES Mossèn Alcover i del Fons Riera Ferrari amb el conjunt de tot el seu llegat bibliogràfic que la família cedí voluntàriament. Un èxit presentat ‘in situ’ per na Maria Magdalena Gelabert el passat dijous, on congregaren autoritats educatives locals com Mateu Marcé, i autoritats autonòmiques com la directora General d’infància i innovació educativa, la manacorina Amanda Fernández. Assistiren també amics i amigues de prop, companys del claustre, professorat, direcció, AMIPA, personal de la biblioteca, familiars de Riera Ferrari i Miquel Àngel Riera… Una completa celebració on es participà activament en la represa dels actes del cinquantenari de l’Institut Mossèn Alcover que, per motius sanitaris, es posposaren i s’ajornaren en el temps, sense poder complir aquest objectiu i ‘eslògan’ de «50 anys 50 actes».
Així doncs, es donà la represa amb el protocol.lari tall de cinta. La presidenta i el president de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes feren els honors i tots els convidats i participants prenguérem mostra del nou disseny de la biblioteca d’immediat. Amb uns ulls plens d’il.lusió que entreveien un passat com alumne i un futur com adult, tots reconegueren el bon gust del nou mobiliari, del seu color grogós i plenament admirats pel treballat nou racó de lectura.
Vist el nou entorn i decorat de la sala Miquel Àngel Riera, agafàrem seient i parlà en primer lloc Maria del Mar Riera en nom de la família de Miquel Àngel Riera. «Estem molt contents que coincideixi el cinquantenari aniversari de l’Institut amb el 25è aniversari de la mort del nostre pare». Tot seguit, prengué la paraula Bel Maria Oliver que, com a Historiadora de l’Art i bibliotecària del Mossèn Alcover, presentà les característiques tècniques i específiques del llegat de l’artista. Bel apropà l’autor als convidats i, d’una forma molt amable i entretinguda, tancà la seva intervenció amb unes bellíssimes paraules que li va dedicar Miquel Àngel Riera a Joan Riera Ferrari:
«No us deixeu confondre, ell no ha canviat mai d’estil, fidelíssim sempre a aquesta veritat picassiana de només pintar allò que estima. En el cas de Joan Riera Ferrari, de pintar aquell vessant de la bellesa que es pot negar en color, en pigments, en veladures, i així serà espectador de la seva obra. Serà així anys i anys fins que un dia que desig molt llunyà, l’home Riera Ferrari desapareixerà del món dels vius, víctima d’una sobredosi de bellesa. La seva obra des d’aquell moment, ens seguirà contant la biografia d’un ésser humà que va saber distanciar-se de totes tantes coses li eren un impediment per ser coherent amb si mateix».
Bel M. Oliver ens brindà aquest preciós moment i donà pas als altres protagonistes amb un fort i sentit aplaudiment. Tot seguit, en representació de la família Riera Ferrari, Maria Rosa Rosselló es pronuncià molt agraïda per l’acte i remarcà que «en Joan, des d’allà on sigui, segur estaria molt content. No haguérem pogut trobar ni un lloc ni una millor ocasió que aquesta». Posteriorment, també l’AMIPA verbalitzà els seus agraïments representats per n’Elisabet Vaquer i na Xisca Riera. Les dues externalitzaren la seva satisfacció i profunda alegria pel fet de treballar en aquest canvi per l’embelliment de les infraestructures i destacaren la importància de la bellesa dins l’entorn d’estudi i creixement dels alumnes de l’IES Mossèn Alcover.
Finalment tancà l’acte el director del centre educatiu, Toni Gayà, destacant que «els que veniu de fora heu pogut escoltar les paraules i expressions de na Bel i na Maria Magdalena que mostren clarament l’estima que tenim tot els que som d’aquí a aquesta biblioteca que ens la sentim com a nostra». Es pronuncià molt orgullós el director per la inauguració del nou disseny de biblioteca ‘bravejant’ un dels espais més representatius de l’institut, si no el que més. Els participants i convidats aplaudiren la intervenció i s’acomiadà a tots els assistents voltejant una mica la sala mentre es provaven i elogiaven la nova i modèlica biblioteca Miquel Àngel Riera.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba