ActualidadCulturaNoticias

Margot Fuster rebé un emotiu i merescut homenatge de Dones de Llevant, alumnat i família

Divendres passat, dia 10 de març, va tenir lloc a la Institució Pública Antoni M. Alcover, l’acte d’homenatge a Margot Fuster. L’espai on es realitzà l’acte va resultar petit pel gran nombre de persones assistents. Fou organitzat pel col.lectiu Dones de Llevant que presideix Antònia Matamalas, si bé aquest, tal i com va manifestar la mateixa presidenta, va resultar molt fàcil d’organitzar, ja que es va comptar amb un gran nombre d’ex-alumnes, professors i amics de Margot, relacionats amb el camp musical.
Va iniciar l’obertura de l’acte Maria Magdalena Gelabert, donant pas a les breus i contundents intervencions de Bàrbara Durán, Petra Riera, Maria Joana Mas, Paula Sureda, Conrado Moya, Guillem Mateos i Xavier Gelabert. Si bé va resultar ser un acte amb un gran ambient de respecte i estimació cap a l’homenatjada, va donar peu a més d’una anècdota per part dels presents, així com també de les simpàtiques intervencions i alguna correcció de Margot Fuster. Tots varen destacar la gran personalitat de Margot, una dona d’empenta, seriosa amb els alumnes a l’hora de l’estudi, però també una amiga plena de tolerància i sobretot la inculcació de la música que les va transmetre i sembrar, i que avui han tret fruit.
Durant aquest emotiu acte hi va haver distintes interpretacions musicals, com el Cor de l’IES Mossèn Alcover, que va cantar una nadala escrita per la mateix Margot; Bàrbara Duran i Petra Riera tocaren dues peces per a piano a quatre mans; Maria Antònia Gomila va cantar l’Ave Maria de Robines, i que es va dedicar a Gabriel Fuster (E.P.D.) fillol de Margot; Joan Servera i Margalida Fuster tocaren dues peces de guitarra; Conrado Moya, actuà al piano; Guillem Mateos va cantar una cançó acompanyat pel seu germà Juanjo; i Pere Bonnin, també tocà el piano. Una de les anècdotes divertides i plena d’amor que va contar la pròpia Margot, fou quan en el seu dia va vaticinar el futur musical de Xavier Gelabert, que com a músic instrumental no el veia molt allunyat, però que com a compositor tindria un gran futur, tal i com s’està demostrant actualment; així que, com a cloenda musical, es va interpretar la primera composició que va fer Xavier Gelabert fa uns 20 anys, “Primera Comunió”, i la darrera, de fa uns 20 dies, “Fuego de Amor”. Aquest darrer treball ha estat un arranjament, ja que aquesta peça fou creada per Don Gabriel Fuster, pare de l’homenatjada. Aquestes darreres peces foren cantades per Maria Antònia Gomila acompanyada de Petra Riera al piano.
Un dels moments emotius, entre d’altres, va ser quan na Bàrbara Duran la va sorprendre anomenant-la  “Doctora Honoris Causa” per la Universitat de Música de la Ciutat de Manacor.
Després de quasi dues hores de merescut homenatge, nebodes de na Margot li feren entrega d’un ram de flors. Margot Fuster, tot i que volia dir unes paraules, l’emoció del moment, els sentiments, els records, no li varen deixar dir més que una simple paraula, però que ho diu tot, “GRACIES”.
Es va acabar l’acte amb una projecció de moments de la vida musical de Margot Fuster.

RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING
RICOH IMAGING

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba