DeporteNoticias

Lluís Canut: “El Messi sen’s acaba. El futur del Barça?, hauria de ser l’Mbappé”

Lluís Canut: “El Messi sen’s acaba. El futur del Barça?, hauria de ser l’Mbappé”

Pep Lluís Veny

Organitzat per la Penya Barcelonista Els Tamarells, i emmarcat dins el seu Aniversari, es va celebrar un dels actes principals de celebració, ja què, al Conservatori Professional de Música Pare Aulí de Felanitx estava prevista la conferència “Barça, present i futur”, amb uns convidats expecionals: el periodista conegut per a tots, Lluís Canut; l’agent de jugadors Josep Maria Minguella; l’exjugador del Barça de bàsquet Juan Domingo de la Cruz; i l’exjugador de futbol del Barça, Joan Estella. Cal dir que finalment Josep Maria Minguella el varen retenir quan estava ja a l’aeroport de Barcelona per volar cap a Mallorca, degut a què dies abans havia estat a Itàlia i no li van permetre la seva partida.

A les 19 hores, la Junta Directiva de la penya, i al capdavant el seu president, Sebastià Oliver, reberen als tres tertulians a la seu de la penya i les mostraren les fantàstiques instal.lacions, per al cap de vint minuts després, partir a peu cap al Conservatori, on van ser rebuts per un públic amb ganes d’escoltar-los, i entrant un en un amb un dels trofeus aconseguits per l’equip culé, una Champions, una Lliga i una Copa del Rei, i com és clar, amb l’himne del Barça a cada entrada.

La veritat és que fou molt interessant. Sebastià Oliver fou l’encarregat de presentar-los i de dirigir l’acte, i la primera pregunta del president fou: “Com veis el present i futur del Barça, i diagnòstic”.

Lluís Canut fou el primer en dir la seva: “Si parlem del present-present, podriem dir que no està malament la cosa; estem a un punt del Madrid a la Lliga (divendres, ara Líders), estem a vuitens de final de la Champions, i les perspectives de guanyar algu aquest any, no són dolentes. La Lliga crec que la guanyarà el que sia menys dolent dels dos (Barça i Madrid), i amb la ventaja del Barça que té un comodí, que nom Messi, pot decaure la balança a favor del Barça. En quant a la Champions, de moment el Barça no apareix com un dels favorits per aconseguir ‘la orejuda’. Les sensacions no són les més bones per aconseguir-la, però… de vegades, el futbol es capritxós i pasen coses que no t’esperes”. A més, va afegir que “el Barça s’ha gastat les tres/quatre darreres temporades uns 500 milions d’euros en fitxatges que no han donat el rendiment que s’esperava per fer el bot generacional dels Piqué, Busquets, Suarez, Messi,…”.

Aiximateix, Canut ens va donar a conèixer una conversa fa poc més d’un any i mig amb l’exjugador del Barça Michael Laudrup, “que em digué: el gran problema del Barça no serà l’etapa post-Messi; el gran problema del Barça será l’etapa final de Messi. Com serà gestionat tot això? I com portarà tot això el propi Messi? Molta gent imagina el final del Messi a tres/quatre anys, però, baix el meu punt de vista, el nivell que se li exigeix/exigirà a Messi, no tindrà tanta durada. No podrá continuar essent el jugador Líder del Barça. Jo com a màxim, en aquest nivell, li donaría fins la propera temporada, no més. Podria continuar al Barça?, sí, però ja en un nivell més secundari, i cedint el protagonisme a un altre jugador, però no Neymar, ja què crec que no seria una bona inversió pel club. Serà Messi capaç de fer-se al costat i posar-se a l’ombra d’aquest futur nou líder?, no ho sé”.

Per acabar amb el gran Lluís Canut, li demanàrem el següent: “I si vostè fos el director tècnic del Barça i li donessin a elegir el nou crack del Barça, qui triaria?, i em contestà, “Mbappé”.

Per la seva banda, Joan Estella afirmava que “jo el futur del Barça, sincerament ho veig molt negre, i trobo que se li ha permès (a Messi) tot i ha tallat el bacallà ell. Com és clar, m’encanta el Messi, però com a estructura de club no és bona aquesta permissivitat. Et diré més, fitxen jugadors que després no juguen a la seva posició natural, dili De Jong, dili Griezman, i afegi-li que la preparació física de l’equip no és la correcta”. També parlà de la pedrera del Barça: “Es suposa que tens una pedrera que ha d’anar injectant jugadors, anar-los pujant per un proper canvi, i resulta que fitxem de fora jugadors que, alguns d’ells no els arriben ni a la sola de la sabata d’alguns que tenen a la pedrera. I jo em demano, per què tenim la pedrera?”.

Per acabar, aquests són alguns dels comentaris de de la Cruz: “¿Qué me preocupa a mi, como fanático que soy del F.C. Barcelona?, que nuestros jugadores se van a jugar con equipos de Inglaterra, de Italia, en España mismo, y parece que jueguen con una marcha menos. Parece como si no tuvieran el tono físico idóneo. Toque, sí, posesión, sí, pero lentos; muy lentos, y así es difícil sorprender al contrario. No hay intensidad. Y a Dios gracias que tenemos a un gran portero, que sino…”.

En definitiva, una gran conferència que bé va merèixer la pena assistir-hi per escoltar a gent que en sap molt del futbol, i del Barça més encare.

La setmana vinent, parlarem de la resta d’actes que van tenir lloc aquests dies dins l’Aniversari de la Penya Barcelonista Els Tamarells.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba