ActualidadComarcaCulturaNoticias

L’Ajuntament de Son Servera atorga la Medalla d’Or a “La Serverense”, actual Banda de Música Local, pel seu 135è aniversari

Magdalena Ordinas

El concert de Santa Cecília del passat diumenge dia 12 de novembre, sens dubte serà recordat com el més important al llarg de la història de la banda serverina, ja que el balte Antoni Servera, va anunciar que, per acord de tots els regidors de l’Ajuntament de Son Servera, es concedirà la màxima distinció del municipi, la Medalla d’Or a la banda, en honor a tots els músics que al llarg del temps han format part de “La Serverense”, actual Banda de Música Local de Son Servera, amb motiu de la celebració del seu 135è aniversari.
A les 17’30h., la banda de música, amb el seu director titular Joan Antoni Ballester, va fer un cercaviles sortint de la Plaça de la Constitució i es va dirigir a la plaça de Sant Joan, on l’esperava el ex director Silverio Duato Sapiña, que va dirigir a la banda i interpretaren el pasdoble València. Tot seguit entraren a l’Església de Sant Joan Baptista, plena de gom en gom, on un expectant públic esperava a la banda.
L’actual president de la banda Lluís Miquel Lliteres, va donar la benvinguda als assistents i va fer un breu repàs a la història de banda, i a més, va agrair la participació dels ex components de la banda que es reuniren novament per tocar amb aquesta i celebrar tots junts el 135è aniversari. A l’actualitat la banda té 30 components i al concert de la celebració eren uns 75 músics.
A la primera part del concert, la banda fou dirigida per Silverio Duato Sapiña, que va ser el seu director des de l’any 1987 al 1998. En Silverio es va trobar una banda quasi inexistent i va ser contractat per l’ajuntament per a posar en marxa l’Escola Municipal de Música de Son Servera, per donar un solució al problema que en aquell moment tenia la banda, que no era altre que la falta de músics. Els resultats no pogueren ser millors, passà de tenir una dotzena de músics a tenir-ne uns 40 en pocs anys. Amb ell la banda va ser membre fundador de la Federació Balear de Bandes de Música, a més, va crear el I Festival de Bandes de Música de Son Servera que enguany ha celebrat la seva vint-i-cinquena edició, també va viatjar per primera vegada a Santa Maria del Puig (València) per a fer un intercanvi musical. Per al concert de celebració, en Silverio va elegir el pasdoble titulat “Maria Castillo”, que fa anys va dedicar a la seva dona, i que la banda va estrenar quan ell en va ser el director, i “The Beatles in Concert”.
La segona part del concert fou dirigida pel seu fill, Silverio Duato Castillo, i interpretaren: The Masc of zorro, i Ireland: of Legend & Lore. Silverio fou director de la banda per un període de temps un poc més llarg que el seu pare. Anys més tard d’agafar la direcció, i per tal d’ajudar als músics més joves, es creà la Banda Jove serverina que dirigí un parell d’anys fins la seva dissolució. A partir d’aquí continuà dirigint només la banda fins l’any 2011.
Abans de passar a la tercera part del concert, el president de la banda Lluís Miquel Lliteras va agafar novament la paraula, dient que: “El novembre de l’any 1990, es va donar a conèixer la dilatada trajectòria de la banda amb la publicació del llibre de na Magdalena Ordinas i Febrer “Recordances. La Banda de Música a Son Servera 1882-1990”, i va anunciar que com es costum de llavors ençà en aquest concert de Santa Cecília, és l’ocasió en la que aprofitam per a homenatjar els nostres músics per la seva trajectòria i dedicació amb la nostra banda. Per això es farà entrega d’una placa commemorativa a aquells que duen una llarga trajectòria com a components i músics de la nostra banda. Enguany feim entrega de la placa als músics que fa 10 anys toquen amb la banda, a dos flautistes: la primera és n’Aina Navega Roig i el segon és en Miquel Àngel Servera. També tenim una clarinetista que enguany fa 20 anys que va entrar a la nostra banda, na Margalida Morey. I per acabar tenim al nostre tuba que fa 35 anys que col.labora amb noltros, en Joan Fuster Sancho”.
A la tercera part del concert, va dirigir la banda l’actual director des de l’any 2011 fins a dia d’avui, Joan Antoni Ballester Coll. Amb ell la banda ha sofert un canvi modern i diferent del que estava acostumada, amb un concepte nou i intentant una millor aproximació amb els serverins i serverines. A partir d’aquí, i gràcies a les idees que aporta el director, el format de concerts s’ha vist modificat notablement. Per aquesta celebració especial de la banda, el director va escollir: Duncanon Oberture, Serenade, Una noche en granada, Abba Gold, i Aniversary Marcha-cha.
Seguidament, el president de la banda va fer entrega de tres batutes d’agraïment als directors com a record de la celebració del 135è aniversari de la banda, i es va concedir l’honor al ex músic major que va participar al concert amb la banda, Tomeu Servera “Voreta”, de posar un llaç de record a la bandera de la banda, i que durant tants d’anys va portar en Tomeu com abanderat.
La regidora de cultura de l’Ajuntament de Son Servera, Maria Arenas Zarco, va voler…

TOTA LA INFORMACIÓ I MÉS FOTOS, A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

TAMBÉ A L’EDICIÓ IMPRESA, MOLTES FOTOGRAFIES DEL «DINAR DE GERMANOR» QUE FEREN EL DIA ABANS PER CELEBRAR EL 135è ANIVERSARI.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba