ManacorNoticias

L’Ajuntament de Manacor proporciona formació als centres educatius per prevenir el suïcidi juvenil

El departament de Joventut aposta per la prevenció i per donar eines als professionals 

L’Ajuntament de Manacor ha organitzat i acollit una jornada de formació en prevenció del suïcidi  juvenil en la que hi han participat membres dels centres educatius del municipi, sobretot  orientadors, psicòlogues, policies tutors, educadors municipals i tècnics de joventut. La formació ha anat a càrrec de Nicole Haber, psicòloga clínica coordinadora del projecte autonòmic per a la  prevenció de la conducta suïcida de l’Ibsalut.  

La formació organitzada pel departament de Joventut de l’Ajuntament de Manacor està encaminada  a deixar d’amagar aquesta problemàtica, present també al nostre municipi i a les escoles, visibilitzar  la importància de la salut mental i donar eines als professionals. 

La delegada de Serveis Socials i Joventut, Carme Gomila, destaca la importància d’aquesta  formació en tant que el suïcidi juvenil és la primera causa de mort a les Illes Balears entre els joves  de 25 a 30 anys, «per tant, necessitam donar eines a les persones que treballen directament amb  joves perquè puguin detectar situacions de risc o d’intent de suïcidi abans que es produeixin».  

La situació derivada de la pandèmia de la Covid-19 ha accentuat les condicions difícils en què viuen molts joves, marcades per la manca de perspectiva de futur i la precarietat, el que poden  desembocar en situacions d’angoixa, frustració i ansietat. En aquest sentit, Gomila apunta la  importància de parlar de salut mental juvenil: «és molt necessari, ara més que mai». La responsable  de Serveis Socials i Joventut insisteix que la prevenció és fonamental alhora que assegura que  «l’Ajuntament de Manacor du més de 20 anys sense fer polítiques actives pels joves, una situació  que s’ha començat a revertir.»

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba