ComarcaNoticiasSant Llorenç

Entrevista a la soprano mallorquina Laura de la Fuente, que debutarà el proper 1 d’octubre a l’Auditori Sa Màniga

El proper 1 d’octubre a les 20:30h, està previst el recital líric i debut de la soprano mallorquina Laura de la Fuente a l’Auditori Sa Màniga. Na Laura ha cursat estudis de piano i de cant a Palma, Barcelona, Verona i Roma, ha fet nombrosos concerts arreu d’Espanya i ha obtingut múltiples reconeixements internacionals.

L’acompanyarà el destacat pianista eivissenc Llorenç Prats, que va cursar els seus estudis musicals a Àvila i al Conservatori Superior de Salamanca, obtenint el Premi Fi de carrera en el 2013, i va ser becat per l’Acadèmia Franz Liszt de Budapest, on va cursar un màster i actualment hi continua estudiant el Doctorat en interpretació.

Gràcies a les gestions de na Cecília Genovart, que actualment està treballant a l’Auditori Sa Màniga, ha estat possible poder fer una breu entrevista a la soprano Laura Fuente, per a saber dels seus inicis dins el món de la música i dels seus projectes.

-Laura, a quina edat vas començar a cantar, i per què?

-Vaig començar a cantar als 5 anys. Sempre he estat envoltada de música. He tingut la sort de tenir una família molt musical.

-Quins estudis musicals has cursat?

-Vaig estudiar el grau mitjà de piano i de cant al Conservatori Professional de Música de les Illes Balears a Palma, i al Conservatori F.Dall’Abaco, Verona, Itàlia, el grau superior de cant.

-Conta’ns, com va ser debutar com a solista?

-És una experiència increïble. Molt difícil descriure les sensacions, però de totes formes cada vegada que puges a l’escenari et sembla la primera vegada.

-Quines han estat les teves actuacions més destacades?

-He actuat amb sopranos com Annalisa Raspagliosi, Ornella Pratesi, Haydee Dabusti. Federico Benneti o Mauro Utzeri com a barítons i Rolando Nicolosi o Yuko Mizutani com a pianistes. Pel tema de direcció he tingut el plaer d’estar sota la direcció de Luis Remartinez, Roberto Bongiovanni, Gori Marcus o Xisco Bonnin, entre altres.

-Quins són els teus referents en el món de l’òpera?

-Sense cap dubte na Maria Callas i en Nicolai Gedda.

-Què tens entre mans a l’actualitat?

-Ara mateix segueixo molt activa. Estic preparant diferents concursos internacionals tant d’òpera com de música de cambra, i diversos debuts de música sacra i d’òpera.

-Qui t’acompanya al piano el concert de Sa Màniga del proper 1 d’octubre?

-En aquest recital m’acompanya el pianista eivissenc Llorenç Prats. Fa poc temps que treballam junts però estic molt contenta, ja que em sent molt a gust amb la seva forma d’entendre la música.

-Quins són els teus plans de futur?

-Fer concursos, concerts i debutar nous personatges d’òpera i seguir fent màster classes amb diferents cantants per millorar sempre.

-Estrenes alguna peça o hi ha alguna obra que no hagis cantat mai?

-Sí, les obres de Lorca, ja que només les he fet per veu i guitarra.

-Alguna cosa a afegir?

-M’agradaria agrair a l’Auditori sa Màniga per haver confiat amb mi i per donar-me aquesta oportunitat.

L’entrada del concert és gratuïta, i a partir de dia 28 de setembre, es poden fer reserva d’entrades contactant amb l’Auditori Sa Màniga.

Laura de la Fuente

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba