ActualidadCulturaEntrevistas

Eduardo Bernabéu, director de la Banda de Música de Manacor: «Aquesta meravellosa banda, més que banda, és una família; com me n’he d’anar!!»

Magdalena Ordinas

Vam mantenir una xerrada amb el director de la Banda de Música de Manacor, Eduardo Bernabéu, davant els rumors que circularen a les passades Festes de S’Illot de que aquest deixava la direcció d’aquesta Banda, i veure si em confirmava o em desmentia la notícia.

– Sr. Bernabéu, què hi ha de cert amb els rumors de que deixa la banda manacorina?
– Primer de tot, gràcies pel teu interès. Et puc dir que no és cert. Ara vaig pel quart any amb la banda de Manacor. La veritat és que hem fet moltíssimes coses, el projecte meu era en un principi fins a cinc anys. Tenc que dir que en aquest temps s’ha fet de tot. A més dels concerts que habitualment feia la banda de l’ajuntament, hem fet els concerts de temporada a l’Auditori de Manacor amb un repertori totalment diferent a cada concert, i voldria expresar el meu agraiment a tot el personal de l’Auditori, i de manera especial a en Tomeu Amengual, per la seva professionalitat.
– Per exemple?
– Hem fet concerts amb en Francisco, Jaume Anglada, Bandes Sonores, Música Mallorquina, Sarsuela, Música Americana, Homenatge a Ovidi Montllor, amb en Luis Cobos; i amb les corals Orfeó Ramón Llull, Coral d’Andratx, Coral Gay, i Coral Juvenil Sant Josep Obrer, amb una resposta espectacular del poble de Manacor.
– A més, no podem oblidar la Setmana Cultural de Santa Cecília.
– Efectivament, a la Setmana Cultural hem fet concerts de cambra, duos, trios, etc, i a més, ensembles formats per músics de la banda. Tenim actualment una Banda Jove que sona molt bé, dirigida per Antònia Bassa, i que ens assegura el futur de la banda.


– Amb aquests quatre anys també heu viatjat amb la banda i aconseguit premis.
– Sí, a més de viatjar hem fet intercanvis amb les bandes de Son Rapinya, Llucmajor, Altea La Vella, i la banda del Conservatori professional de Palma. En quan a viatges, hem anat a Altea la Vella (Alacant), Madrid Teatre la Gran Via (Sarsuela), al Teatre Principal de Palma (Sarsuela), essent la primera vegada que la Banda de Manacor actuà en aquests teatres. En quan a certàmens, a Lleida Auditori Enric Granados, aconseguirem el 1er premi i medalla d’Or, i al Certamen Internacional de València al Palau de la Música, a segona categoria amb 301 punts de 6 bandes, varem quedar a la quarta posició, on cal dir que aquest certamen es el més important del món.
– Pot ser perquè ja ha fet molt per la banda va circular el rumor de la seva marxa?
– Després de tot això a…

TOTA LA XERRADA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba