ActualidadCulturaEntrevistasManacor

Avui dissabte, A d’or de s’Agrícola: “M’ha sorprès que les felicitacions rebudes sorgeixen des del bessó de la Manacorinitat”

El divendres 6 de maig, a les 20’30 hores a la sala gran de s’Agrícola, el metge Antoni Truyols Bonet (Manacor, 1956) va fer el pregó de les Festes de Sant Isidre 2022, que organitza l’Associació Cultural s’Agrícola.
En Toni Truyols va rebre la seva formació com a metge a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha desenvolupat la seva tasca professional com Especialista en Medicina Interna a l’Hospital General de Mallorca.
Una vegada introduït pel músic manacorí Tomeu Matamalas, en Toni, en qualitat de metge especialitzat en geriatria, va centrar el pregó en aquesta matèria concreta, fent un repàs a la història per analitzar com s’ha entès la vellesa en les distintes èpoques. En un to distès i amb tocs teatrals (el teatre és una de les seves passions, a part de la medicina), complementant les seves paraules amb les intervencions recitatives de la mestra d’escola, actriu i ballarina Cata Febrer, i també amb l’embolcall guitarrístic del músic i animador cultural Toni Nadal, en Toni Truyols ens va puntualitzar conceptes tan elementals com, per exemple, que senectut no sempre equival a deteriorament i ruïna, o que la vellesa no és una desgràcia, sinó un privilegi, o que entre els 50 i els 75 anys moltes persones gaudim d’un procés d’auto-descobriment i d’identificació que fa que tenguem una mena de renaixement vital.
Després d’alabar la tasca cultural i social d’entitats manacorines com s’Agrícola i donar el ‘sus’ a les festes de Sant Isidre d’enguany, en Toni acabà la seva detallada intervenció senyalant que, per un país com el nostre, que envelleix a marxes forçades, és important una resposta de la societat i de les seves administracions perquè aquesta etapa sigui exitosa.
A continuació, al bar de la planta baixa, es va servir un saborós refresc per als socis de l’entitat cultural i per a tots els nombrosos assistents a l’acte, entre els quals s’hi comptava el nostre batle, el senyor Miquel Oliver.
Recordar que, a més dels actes que publiquem a continuació, volem resaltar l’entrega de la A d’or de s’Agrícola, que en aquesta ocasió rebrà el nostre gran actor manacorí Antoni Gomila Nadal. Serà el proper dissabte 14, a les 21 hores al Convent dels Dominics.

Parla l’A d’or…

Li demanàrem a Antoni Gomila què sentia, després de donar-li la notícia de que era el proper A d’or, i ens deia el següent:
“Estic molt content, francament, tant pel reconeixement com pel significat que té, i sobretot per una cosa que m’ha sorprès, i és la gran quantitat de felicitacions que he rebut i que sorgeixen des del bessó de la Manacorinitat. És a dir, com si el reconeixement vengués des del més profund de la Manacorinitat, i això m’enorgulleix encara més, perquè neix des de la font de les essències manacorines i em deixen beure d’aquesta aigua. Gràcies a tots”.

Dissabte 14 de maig

  • 21 hores: Al Convent dels Dominics de Manacor, Entrega de la A d’Or a Antoni Gomila Nadal, actor. Presentat per Catalina Duran Julià, graduada en Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades.

Diumenge 15 de maig

  • 20 hores: A la Parròquia Nostra Senyora dels Dolors, Missa per honorar el nostre patró i recordança als socis que ja no estan amb nosaltres.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba