NoticiasManacorPorto Cristo

Armengol i March visiten els CEIP Ses Comes i Sa Torre, que s’han remodelat i començaran el curs que ve sense aules modulars i amb nous espais

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, han visitat els centres d’educació infantil i primària Ses Comes i Sa Torre, a Portocristo i Manacor, que han estat objecte d’unes importants reformes per valor de 2,3 milions d’euros. L’alumnat dels dos centres estrenarà els nous espais i les millores duites a terme el proper mes de setembre, en iniciar el nou curs 2021-2022.

Des del Govern s’ha destacat la important inversió que s’ha fet aquests anys per millorar les infraestructures educatives de la comarca de Manacor, una de les zones amb més inversions, ja que, des del 2015 i tenint en compte les que actualment estan en execució i en projecte, hi ha una despesa prevista de més de 9 milions d’euros. De fet, a més dels dos centres que avui s’han visitat, actualment tenen en marxa obres d’ampliació i reforma l’IES Porto Cristo i el CEIP Simó Ballester.

“Som conscients que havia estat un municipi molt abandonat en infraestructura, per això des que governam el 2015 hi ha hagut una prioritat absoluta per invertir-hi, ja que ha crescut en població i en l’alta demanda d’educació”, ha expressat la presidenta durant la visita. “L’educació és un eix fonamental del nostre Govern, perquè és el que garanteix la igualtat d’oportunitats de futur”, ha destacat. Per aquest motiu ha recordat que en educació s’ha fet “una de les inversions més potents” i “no només en infraestructures per poder garantir la qualitat de l’ensenyament, sinó també en les condicions sociolaborals dels professionals, la incorporació de més professorat, la innovació pedagògica o l’aposta ferma en FP i 0-3”, entre d’altres.

De la mateixa manera, el conseller March ha ressaltat que “Manacor ha estat un objectiu prioritari de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, ja que hi havia necessitats que no s’havien resolt i noves demandes”, per la qual cosa “els gairebé 9 milions d’euros invertits són una prova evident que la voluntat política no són paraules, sinó fets que s’han demostrat de manera clara”. En aquesta línia, ha assegurat que un dels objectius de la Conselleria és “tenir unes infraestructures adequades al s.XXI per seguir millorant l’educació”.

En general, a les Balears, des del 2015 s’han executat 1.500 actuacions al 94 % dels centres, amb una inversió de 90 milions d’euros.

CEIP Sa Torre

En el cas del CEIP Sa Torre, inicialment es va haver de fer una inversió urgent per poder resoldre el problema de formiga blanca que afectava l’estructura de l’escola. Això va obligar a traslladar l’alumnat a l’IES Manacor. Finalment es va decidir aprofitar la situació per emprendre una reforma integral per redistribuir els espais i millorar l’accessibilitat del centre ampliant la inversió pressupostària fins a arribar a un total d’1.653.367 €. Al CEIP Sa Torra hi ha 157 alumnes (67 d’Infantil i 90 de Primària).

La reforma integral ha suposat les actuacions següents:

 • Adequació plena a la legislació sobre barreres arquitectòniques i seguretat contra incendis (nova escala i ascensor).
 • Reforç estructural amb reparació/substitució d’elements i nova capa de compressió a tots els forjats.
 • Reforma integral de les instal·lacions (elèctrica, de dades, calefacció, subministrament d’aigua i sanejament, nova sala de calderes…).
 • Millora de les condicions tèrmiques i acústiques (aïllament de façanes i sostres falsos, nova coberta plana i teulada).
 • Millora de la distribució interior i instal·lació d’envans mòbils.
 • Modernització dels acabats interiors (nous banys d’infantil i primària, paviments, sostres falsos, fusteria interior…).
 • Instal·lació de nous tancaments d’alumini al porxo de la planta baixa i substitució de la fusteria exterior i les reixes antigues.

CEIP Ses Comes

Les obres de millora del CEIP Ses Comes de Porto Cristo han suposat l’eliminació de les 4 aules i un bany modular existents, a la vegada que han solucionat els problemes d’espai del centre. L’obra ha tingut una inversió de 722.929 €. El CEIP Ses Comes té 272 alumnes (79 d’Infantil i 193 de Primària).

El projecte d’ampliació ha consistit en la construcció d’un nou mòdul amb 4 aules per a educació infantil i un espai cobert al pis superior perquè faci de gimnàs. D’aquesta manera, es podrà aprofitar l’aula que ara es fa servir per fer educació física, arribar a les 5 aules que necessita el centre i alliberar-lo de les 5 aules modulars existents durant aquest curs.

Aquest projecte d’ampliació està cofinançat amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Inversions en centres de Manacor de setembre de 2015 a gener de 2021

Les inversions que s’han duit a terme a Manacor en aquest període són les següents:

 • CEIP Sa Torre. Ampliació i reforma. Total invertit: 1.735.354,89 €. En execució. Finalització prevista per a aquest juliol.
 • CEIP Es Canyar. Reparació de deficiències a finestres i al trespol del gimnàs i del menjador. Substitució de maquinària de la cambra freda i del congelador i reparació del mur de tancament. Total invertit: 62.232,86 €. Fet.
 • CEIP Jaume Vidal i Alcover. Restauració i reforç de tres pilars al forjat sanitari. Total invertit: 3.532,32 €. Fet.
 • CEIP Mestre Pere Garau. Retirada de modulars i construcció del nou CEIP. Total invertit: 2.404.608,36 €. Fet.
 • CEIP Mitjà de Mar. Reubicació de la sala de professors i modificació del quadre elèctric. Total invertit: 7.649,41 €. Fet.
 • CEIP Molí d’en Xema. Millores diverses i adaptació de l’espai per oferir servei de menjador i de càtering. Total invertit: 15.192,06 €. Fet.
 • CEIP Ses Comes. Ampliació. Total invertit: 792.434,94 €. Fet
 • CEIP Simó Ballester. Ampliació. Total invertit: 2.228.613,04 €. En execució.
 • CEIP Talaiot. Dotació de l’equipament necessari per a l’activitat de càtering. Total invertit: 11.702,41 €. Fet.
 • CEPA Llevant: Reparació de la coberta i retirada de fibrociment. Total invertit: 206.414,40 €. Feta la reparació d’urgència i prevista l’execució per a aquest estiu.
 • IES Manacor. Instal·lació de noves reixes de pluvials, reforma de cobertes i millora dels tallers d’automoció, el gimnàs i els passadissos. Total invertit: 55.510,63 €. Fet.
 • IES Mossèn Alcover. Millora de l’accessibilitat i el cablejat entre edificis. Total invertit: 127.043,54 €. Fet.
 • IES Porto Cristo. Ampliació i millores. Total invertit: 733.720,77 €. En execució. Finalització prevista per a aquest juliol.

Previsions:

 • IES Mossèn Alcover. Reforma del nucli de banys. 230.230 €. En redacció.
 • CEIP Mestre Pere Garau. Reforç del tancament del camp. 2.000 €. En redacció.
 • IES Porto Cristo. Reparació de problemes de llanterneria. Inversió prevista: 32.105,19 €. En redacció.
 • IES Manacor. Reparació de goteres i de deficiències de la calefacció. Sol·licitud d’informe previ.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba