ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

ULTIMA HORA miércoles 25: 1 fallecido por coronavirus y 14 positivos en el Hospital de Manacor; 4 en el Hospital de Llevant

Nos llega la noticia de que son 14 los casos positivos por lo que se refiere al Hospital Comarcal de Manacor, mientras que en el Hospital de Llevant de Porto Cristo hay 4 positivos.

En cuanto al centro de Manacor, desgraciadamente decir que ha habido un fallecido con coronavirus. Se trata de un hombre de unos 75 años, con enfermedades previas. En cuanto a los positivos, 11 se encuentran en planta y 3 en la UCI. En el de Porto Cristo, 2 en planta y dos en la UCI.

Esta es la NOTA INFORMATIVA con todos los datos, por lo que se refiere a nuestra comunidad balear:

«El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 562 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 84 més que ahir. Fins ara, s’han registrat 19 morts i 28 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 515.
Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Francesc Albertí, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.
A Mallorca hi ha 73 pacients amb coronavirus ingressats a l’Hospital Universitari Son Espases (14 a l’UCI); 46, a Son Llàtzer (14 a l’UCI); 10, a l’Hospital Comarcal d’Inca (3 a l’UCI), i 11 més, a l’Hospital de Manacor (3 a l’UCI). Creu Roja té, així mateix, 25 pacients positius per coronavirus a la Policlínica i Sant Joan de Déu, 7.
En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 6 pacients (2 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 1, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 18 pacients (5 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 4 (2 a l’UCI).
A Menorca, hi ha 10 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (6 a l’UCI). També hi ha 15 persones en seguiment per part de les UVAC.
A Eivissa, hi ha 23 persones a l’Hospital Can Misses (7 a l’UCI). Altres 20 persones reben atenció de les UVAC. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 2 pacients (1 a l’UCI).
Així mateix, a les Illes Balears 91 professionals sanitaris han donat positiu (79 a Mallorca, 4 a Menorca i 8 a Eivissa). A més, n’hi ha 285 (211 a Mallorca, 60 a Menorca i 14 a Eivissa) que estan en vigilància activa a les illes. En aquest sentit, el Servei de Salut recorda que ha posat en marxa diferents iniciatives entre les quals hi ha les unitats per fer proves ràpides als professionals sanitaris i no sanitaris (policia i bombers) i s’ha activat un servei d’atenció psicològica també per als sanitaris.
Actualment, la situació en els hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat i els nous circuits per reordenar l’atenció als pacients i garantir la seguretat dels usuaris i dels professionals funcionen de manera correcta.
Pel que fa a les proves de coronavirus, que s’apliquen d’acord amb el que indica el protocol del Ministeri de Sanitat, se n’han fet devers 3.500.
La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.
Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.
Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.
Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.»

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba