ActualidadComarcaSant Llorenç

Sant Llorenç inaugurà l’escultura “Help”, en homenatge a l’onada de solidaritat en la Torrentada de 2018

El dimarts 17 de maig, a la plaça Jaume Santandreu de Sant Llorenç des Cardassar, a les 19 hores es va inaugurar l’escultura “Help” (ajuda) de l’artista internacional Amparo Sard. Aquesta obra, d’unes mans entrellaçades, simbolitza l’onada de solidaritat rebuda pels llorencins després de les terribles inundacions de l’octubre de 2018, i ret homenatge a totes aquelles persones, empreses i entitats que varen ajudar a tornar a la normalitat al poble. Ha estat col·locada a una de les zones més afectades per la torrentada i que a partir d’ara rebrà als visitants del municipi.

L’escultura «Help»


L’acte va començar amb l’actuació gratuïta del Duet Voicello, que cantaren una cançó molt adient, ‘Entrellaçades’ -música d’en Gabriel Fiol i lletra de Carme Garí, components de Voicello-. Seguidament, el batle Pep Jaume Umbert es va dirigir als presents dient que l’escultura es diu “Help” (ajuda) per destacar els records positius d’aquells dies, i que en record de tots els que ajudaren durant els dies posteriors a la tràgica torrentada, proposaren el canvi de nom de la plaça per Plaça de la Solidaritat. Acabà el seu discurs agraint a totes les persones que ajudaren aquells dies, així com també a Isidro Fainé, president de la Fundació La Caixa, per les donacions que feren, doblers precisament que han destinat a l’execució d’aquesta obra.
L’autora de l’escultura, Amparo Sard, també present a l’acte, va explicar com va viure aquells moments terribles de la torrentada des de Barcelona i com ella també ha volgut plasmar aquesta solidaritat a la seva obra, fent una obra pesada per la magnitud d’aquell desastre i la gran ajuda rebuda.
La directora territorial de CaixaBank, la Sra. Maria Cruz Rivera, va parlar del paper important que va tenir aquesta entitat a l’hora d’intervenir en primer lloc des de la mateixa oficina de Sant Llorenç amb ajuda directa, a través del voluntariat de l’entitat, i més tard amb l’aportació d’un milió d’euros, doblers que s’han aprofitat per comprar molts de solars, aleshores edificables, i que amb la nova normativa no es podran construir.


Per assistir a l’emotiu acte, va venir expresament des d’Holanda la Sra. Van Eijk, que va perdre un familiar a la tràgica torrentada del 2018, però salvant a la resta de familiars. Van Eijk va coincidir en que de tot allò amb el que ens hem de quedar és amb el record positiu de l’onada de solidaritat.
A més de llorencins i llorencines, assistiren a la inauguració nombrosos regidors, entre ells l’ex batle i actual regidor Mateu Puigròs, i la regidora de Cultura, Dolors Sánchez. Tancà l’acte novament Voicello, amb la cançó ‘Vou-veri-vou’.

Pep Jaume Umbert, Batle de Sant Llorenç des Cardassar

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba