ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

Salut crea una nueva unidad COVID-EXPRES en Manacor.

Nueva unidad de recogida de muestras en el sector sanitario de Levante.

Hoy, Miércoles 1 de Abril, empieza a funcionar esta nueva unidad, ubicada en el polideportivo Miquel Àngel Nadal, Manacor.

En el polideportivo se han instalados dos carpas y una caseta donde se ubica el personal sanitario. Para tomar las muestras se debe acceder con un vehículo dentro de la carpa, y una vez dentro el personal sanitario tomará las muestras sin que el «posible infectado» tenga que salir del coche.

Está unidad COVID-ESPRES está dirigida a los profesionales sanitarios, a los cuerpos de seguridad del estado y a los colectivos más vulnerables al coronavirus.

Salut crea una nova unitat COVID-exprès de recollida de mostres en el sector sanitari de Llevant.

Avui comença a funcionar i s’ubica a l’aparcament del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, de Manacor
La recollida de mostres es farà de 8.00 a 13.00 h i no serà necessari sortir del vehicle

Avui comença a funcionar una nova unitat COVID-exprés, de recollida de mostres per a la detecció de la COVID-19, en el sector sanitari de Llevant. Aquesta unitat està gestionada per Atenció Primària de Mallorca i s’ubica a l’aparcament del poliesportiu Miquel Àngel Nadal, de Manacor. Allà s’hi han instal·lat dues carpes ‒de moment n’hi ha una d’operativa‒ i una caseta on hi ha el personal sanitari. Les persones han d’accedir amb un vehicle dins la carpa i, un cop a dins, el personal els hi pren les mostres sense que hagin de sortir del vehicle. La recollida es farà de 8.00 a 13.00 hores.

Aquesta unitat COVID-exprés és la quarta que es crea a Mallorca. S’afegeix als tres dispositius especials que ja operen a Palma, a les unitats bàsiques de salut d’Establiments, sa Indioteria i es Pil·larí. La mitjana de proves diàries que s’hi fan és d’entre 70 i 80. Es preveu obrir-ne aviat una altra al sector sanitari de Tramuntana.

Aquestes unitats COVID-exprés estan dirigides als professionals sanitaris i sociosanitaris, al personal de serveis especials (cossos i forces de seguretat, etc.) i als col·lectius més vulnerables davant la COVID-19.

La Central de Coordinació COVID-19 d’Atenció Primària de Mallorca coordina i revisa les llistes de persones que han de ser ateses per una COVID-exprés. Aquestes llistes les envien diferents col·lectius (forces i cossos de seguretat, Unitat d’Atenció al Professional Sanitari, residències, etc.) i es comprova si compleixen els requisits establerts pel Ministeri de Sanitat. Una vegada validada cada llista, es posa en marxa el dispositiu perquè les persones que hi figuren es desplacin a una d’aquestes unitats o bé se’ls hi enviï algun sanitari per fer-los la prova; és el cas, per exemple, dels ancians de les residències, que no es poden desplaçar.

Salut vol agrair la col·laboració de l’empresa Ferrovial en la instal·lació de la unitat, de l’empresa ConectaBalear en la cessió de la xarxa wi-fi, i de l’Ajuntament de Manacor, que no només ha cedit l’espai, sinó que també es fa càrrec del manteniment i de la neteja diària de l’àrea.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba