ActualidadDeporteNoticias

PRESENTAT EL GRAN PREMI NACIONAL DE TROT 2020 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de  Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca,  Lluís Socías, vicepresident de la Federació Balear de Trot, Andreu Artigues i l’escultor  Miquel Sarasate, han presentat la 87a edició del Gran Premi Nacional de Trot, que se  

Cladera, que s’ha referit al Gran Premi com «la màxima il·lusió per als criadors, per als  cavallistes i per als aficionats», ha apuntat que des del Consell «donam i seguirem  donant suport al trot, un esport centenari a Mallorca» i per això ha avançat que «aviat es  presentarà el Pla de Dinamització del Turisme Eqüestre a Mallorca, que s’ha fet  conjuntament entre l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca i la Fundació Mallorca  Turisme, amb la implicació de tot el sector i que és una demanda històrica del món del  cavall». La presidenta, a més, ha recordat que, en aquest primer any de legislatura,  també es milloraran les instal·lacions dels hipòdroms de Son Pardo i Manacor, per  modernitzar, promocionar i fer crèixer el trot. 

Lluís Socías, ha ressaltat la feina conjunta amb la Federació Balear de Trot que s’ha  hagut de fer els darrers mesos per poder celebrar aquesta carrera històrica, la més  antiga del trot a les Illes, amb totes les garanties sanitàries, complint amb la normativa  actual de la prevenció de la COVID-19 i amb un aforament limitat a 1.000 persones que,  malauradament, ha deixat a moltíssims d’aficionats sense poder assistir presencialment  a l’esdeveniment. 

També ha volgut posar de manifest la solemnitat amb la qual ha afrontat aquesta  jornada, que s’havia de dur a terme el tercer diumenge del mes de maig, i que va haver  de ser ajornada. Per aquest motiu, enguany s’ha comptat amb la col·laboració de  l’escultor Miquel Sarasate, creador de les escultures que es donaran com a trofeu al  menador i propietari del cavall guanyador. 

A més, ha recordat, que aquells que no podran assistir a l’hipòdrom el diumenge perquè  no han pogut comprar una entrada, que podran veure el Gran Premi Nacional per la  televisió autonòmica i la jornada de carreres sencera en streaming per un enllaç que  facilitarà la televisió autonòmica. 

Andreu Artigues ha agraït al Consell de Mallorca la seva implicació amb el trot i l’esforç  que ha hagut de fer per poder celebrar aquesta carrera amb les circumstàncies actuals,  a més de donar les gràcies per l’esforç econòmic que es fa any rere any, de dotar-la  amb 100.000 euros, que situen el Gran Premi Nacional entre una de les proves  esportives de millor nivell d’Europa. 

El Gran Premi Nacional és una carrera per a poltres de 3 anys, amb un recorregut de  2.150 metres i una dotació de 100.000 euros en premis. És a més la carrera més antiga  i una de les proves esportives més antigues que es celebren de forma ininterrompuda  des de 1934. 

El Gran Premi Nacional es disputarà el diumenge 27 de setembre a les 18.20 h. a  l’hipòdrom Son Pardo. 

L’escultor Miquel Sarasate, autor dels trofeus que es donaran en el Gran Premi  Nacional, ha signat litografies a tots els assistents a la presentació.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba