ActualidadNoticias

El Museu d’Història de Manacor estrena nou equipament per a la sala d’Antiguitat Tardana, més coneguda com la sala dels mosaics de Son Peretó

Al migdia del dimecres 22 de novembre, la tinent de Batle delegada de Cultura Antònia Llodrà, i el Vice-president primer del Consell de Mallorca i Conseller de Cultura, Patrimoni i Esports Francesc Miralles, han visitat el nou equipament i expositors de la sala d’Antiguitat Tardana, més coneguda com la sala dels Mosaics de la Basílica Paleocristiana de Son Peretó. La sala del Museu en qüestió, de bell nou s’obrirà al públic aquest proper dissabte dia 25 de novembre, a les 17 hores.
Apart dels mosaics procedents de la Basílica Paleocristiana de Son Peretó (cal recordar que els de la Basílica de Sa Carrotja continuen en mans privades) i altres peces de la col.lecció de Mossèn Joan Aguiló, també s’han incorporat al Museu de Manacor, les peces trobades i restaurades, fruit de les darreres excavacions arqueològiques al jaciment.
Segons les dades que ens han facilitat, mentre l’Ajuntament de Manacor ha aportat 24.000 euros al seu projecte museogràfic, el Consell de Mallorca ha sufragat el mobiliari dels expositors amb 10.927 euros i amb 2.500 euros per l’audiovisual de promoció i divulgació.


A les declaracions prèvies a la visita comentada per la directora del Museu Magdalena Salas, la tinent de Batle delegada de Cultura Antònia Llodrà, després de donar la benvinguda a tots els presents i en especial al conseller Francesc Miralles, informà de que l’Ajuntament de Manacor no només s’havia acollit enguany a les subvencions del Consell de Mallorca, sinó que si al proper exercici 2018 es tornava a obrir una línia de subvencions s’hi tornaria acollir sense dubtar-ho, per a poder aconseguir un nou equipament per a la sala de la prehistòria.
Per la seva banda, Francesc Miralles manifestà la seva satisfacció davant la feina feta del projecte que al seu dia la delegada de Cultura i la directora del Museu de Manacor li proposaren. Seguidament anuncià que no només es continuaria amb aquesta línia de col.laboració amb les institucions municipals, sinó que afegí la intenció del Consell de Mallorca d’anar augmentant de cada any les ajudes, per a poder continuar amb les investigacions als jaciments arqueològics, com les que aquest estiu també han facilitat pels treballs a Son Peretó.
El conseller continuà la seva intervenció, dient que “avui no te sentit tenir uns museus com a simples contenidor de les troballes als jaciments. S’ha d’ajudar a que els museus es converteixin amb elements i espais vius, que mostrin i expliquin al poble el contingut del nostre patrimoni. Amb les accions con la que ara podrem veure sobre la realització del vídeo demostratiu, pretenim contribuir a l’esmentada i necessària informació i divulgació del patrimoni cultural del nostre poble”.
Miralles no oblidà la bona feina feta en relació a la divulgació del contingut del Museu d’Història de Manacor, pel grup d’Amics del Museu, als qui felicità per la seva tasca.

El vídeo d’informació i divulgació del jaciment de Son Peretó i la visita guiada per la Directora del Museu Magdalena Salas

Seguidament els assistents a l’acte veren…

TOTA LA INFORMACIÓ I MÉS FOTOS A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba