ActualidadCoronavirus - Covid-19Noticias

ÚLTIMA HORA – El Ministerio de Sanidad informa que hay 1.069 casos acumulados en las Islas Baleares

En un nuevo comunicado del Ministerio de Sanidad, se informa que el número de casos acumulados en las Islas Baleares es de 1069. Cabe destacar que durante los dos últimos días se han registrado menos de 90 casos nuevos, rompiendo esa tendencia alcista de nuevos casos.

Por lo que respecta al Hospital de Manacor, hay 31 casos registrados, de los cuales 6 se encuentran en la Unidad de cuidados intensivos.

En el Hospital de Llevant se encuentran 4 casos, todos ellos en planta.

El ministerio de Sanidad también ha actualizado los datos de fallecidos. Después de hacer las pruebas de Covid-19 a fallecidos entre el 27 y 29 de Marzo, se confirman 5 casos más. El total de fallecidos por Coronavirus en las Islas Baleares es de 42.

La nota de prensa completa:

COVID-19: El Ministeri de Sanitat informa que hi ha 1.069 casos acumulats a les Illes Balears

El Ministeri de Sanitat ha informat avui que hi ha confirmats 1.069 casos acumulats de SARS-CoV-2 a les Illes Balears; 69 més que ahir, la qual cosa representa un increment del 6,9 %. Fins ara, s’han registrat 43 morts i 111 persones s’han curat. El total de positius actius, actualment, és de 915.

Així ho ha donat a conèixer avui el portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Illes Balears, Javier Arranz, el qual ha explicat la informació enviada al Ministeri de Sanitat i, com cada dia, també ha ofert una informació més específica sobre la situació, al migdia, en els hospitals de les illes.

Quant a la situació en els hospitals, a Mallorca, a l’Hospital Universitari Son Espases hi ha 136 pacients amb coronavirus ingressats (22 a l’UCI); 86, a Son Llàtzer (23 a l’UCI); 11, a l’Hospital Comarcal d’Inca (5 a l’UCI), i 31 més, a l’Hospital de Manacor (6 a l’UCI).

Creu Roja té, així mateix, 26 pacients positius per coronavirus a la Policlínica; a Sant Joan de Déu, n’hi ha 24; a l’Hospital Joan March, 9; a l’Hospital Psiquiàtric, 7, i a l’Hospital General, 19. Les unitats volants d’atenció al coronavirus atenen 481 persones a Mallorca.

En relació amb les clíniques privades, a Mallorca, a la Policlínica Miramar hi ha 15 pacients (7 a l’UCI); a la Clínica Juaneda n’hi ha 7, i a l’Hospital Quirón Palmaplanas hi ha 49 pacients (9 a l’UCI). L’Hospital de Llevant en té 4 i l’Hospital General de Muro, 1 a l’UCI.

A Menorca, hi ha 17 persones amb coronavirus a l’Hospital Mateu Orfila (9 a l’UCI). Una persona d’uns 70 anys va morir ahir al centre. També hi ha 32 persones en seguiment per part de les UVAC.

A Eivissa, hi ha 44 persones a l’Hospital Can Misses (11 a l’UCI). Altres 31 persones reben atenció de les UVAC a Eivissa i 1 a Formentera. També a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario hi ha 6 pacients (3 a l’UCI).

Així mateix, a les Illes Balears hi ha ara mateix 175 professionals sanitaris positius actius i prop de 390 en vigilància activa.

La Conselleria de Salut i Consum reitera la necessitat que la població segueixi les instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció de les persones que la necessiten.

Els ciutadans que necessitin anar al centre de salut perquè consideren que tenen símptomes compatibles amb la COVID-19 (tos, febre o fatiga) o bé per qualsevol altra necessitat de salut disposen dels telèfons de cita prèvia 902 079 079 i 971 437 079, a través dels quals se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer.

Atenció primària ha reforçat l’atenció telefònica amb 50 línies i també s’ha posat en marxa un sistema d’atenció virtual a través de les xarxes socials d’atenció primària.

Per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061, que també va ser reforçat amb 60 persones.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

Nota de prensa de actualización:

 

COVID-19: Actualització de dades d’èxitus per SARS-CoV-2

La Direcció General de Salut Pública i el Servei de Salut han pogut verificar la mort de 5 persones que finalment han donat positiu per SARS-CoV-2. Aquests òbits s’han produït entre els dies 27 i 29 de març i encara estaven pendents de validació per part dels professionals que procedeixen al registre de les morts per coronavirus. Les confirmacions es registren una vegada s’han revisat els expedients clínics dels pacients i s’ha contrastat la causa de les morts perquè no quedi cap dubte del motiu que les ha originat.

Concretament, dia 27 va morir una dona de prop de 90 anys a l’Hospital Universitari Son Llàtzer i un home de devers 95 a l’Hospital Sant Joan de Déu. El dia 28 va morir a Son Llàtzer una dona de prop de 95 anys i a Sant Joan de Déu ho va fer un home de més de 80. En aquest darrer centre, dia 29 va morir un home de més de 65 anys.

Amb aquestes, són 42 les persones que han mort a les Illes i que havien donat positiu per coronavirus.

La Conselleria de Salut i Consum actualitzarà la informació relativa a les Illes Balears a la roda de premsa que tendrà lloc a les 13.00 hores.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba