ActualidadComarcaEntrevistasNoticias

“M’encantaria un dia ser regidor d’Esports, Joventut o Festes, però en un futur no descart presentar-me com a batle de Sant Llorenç des Cardassar”

Javier Cabrera, regidor de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar pel Partit Popular

“M’encantaria un dia ser regidor d’Esports, Joventut o Festes, però en un futur no descart presentar-me com a batle de Sant Llorenç des Cardassar”

Magdalena Ordinas

Javier Cabrera Bauzá, va néixer el 12 d’agost de 1995, a Sant Llorenç des Cardassar, i va cursar els seus estudis de Primària a l’escola Mestre Guillem Galmés, de Sant Llorenç, i els de Secundària a l’IES Garcies i Font d’Artà. A la Universitat de les Illes Balears va cursar el Grau en Economia.

En acabar els estudis va estar treballant durant dos anys a la Banca March, primer com a becari, i un cop finalitzat el període de prova va entrar com ETT. Els darrers tres mesos abans de la crisi del Covid 19, va treballar a l’Assessoria Sard. En Xavi, com és conegut popularment al poble, és un jove molt alegre, decidit, implicat, i amb molta il.lusió i ganes d’aprendre. A les passades eleccions municipals es va presentar amb el Partit Popular, i va ser elegit regidor.

– Xavi, gràcies per atendre a “Manacor Comarcal”. Què et va motivar a presentar-te a les passades eleccions municipals pel Partit Popular i entrar en política activa?

– Des de ben petit sempre he tengut un gran poder de decisió, i per estar a un partit polític ho necessites. Però la persona que més me va ajudar va ser na Manuela, l’actual lider del Partit Popular de Sant Llorenç. Ella va ser la que va confiar amb jo tot i la meva joventut i sempre li estaré molt agraït.

– Tens antecedents familiars dins el món de la política?

– El meu pare des que jo vaig néixer sempre ha estat lligat al món de la política, de la mà de Manuela Messeguer, l’actual líder del Partit Popular de Sant Llorenç. Però el meu pare mai va voler ser regidor, li agradava simplement estar dins el partit i aportar les seves opinions i donar el seu suport a la resta de membres del partit.

– Des de quan estàs afiliat al Partit Popular?

– Des de que tenia 18 anys. Però mai m’hagués imaginat que arribés a ser el número 2 del partit i formar part del grup de regidors de Sant Llorenç.

– Vares ser el regidor més jove a les passades eleccions municipals i et va tocar l’honor d’entregar la vara de comandament al batle Mateu Puigròs. Com recordes aquell dia?

– Aquell dia estava molt nerviós, tenia la pressió de ser el més jove, i tot era nou per a mi. Però a mesura que van anar passant els minuts em vaig senti més còmode i vaig gaudir molt del moment. Tot i que el nostre partit no anava a formar part de l’equip de govern, serà un dia que recordaré tota la vida.

– Tot i que estàs a l’oposició, què t’agradaria aconseguir dins aquesta legislatura?

– Encara me queda molt per aprendre, me falta molta experiència. Però crec que puc aportar moltes coses, sobretot joventut. El que m’agradaria aconseguir és més participació per part dels joves, el meu objectiu és ser un exemple per ells i que d’aquí 4 anys el nombre de joves participants augmenti. Pens que el poble en sortiria beneficiat.

– Com Economista, què trobes del treball que fa l’equip de Govern i el batle Mateu Puigròs?

– A dia d’avui treure conclusions respecte l’equip de Govern seria jugar amb avantatge i no m’agrada fer-ho. A més, ara estem dins la crisi del Covid 19, i la gestió no és gens fàcil. Nosaltres des del Partit Popular vam estendre la mà per a ajudar-los en tot el possible. De fet, en el darrer ple, em vaig oferir voluntari per aportat la meva ajuda a Serveis Socials, ja que no estan passant per el seu millor moment. Respecte d’en Mateu Puigròs, el batle, no puc dir molta cosa, fa 6 mesos que el conec personalment. Però quan duu tants d’anys dins la batlia, alguna cosa bona tendrà.

– Actualment el teu partit, el PP, està a l’oposició a Sant Llorenç. Així i tot, heu presentat propostes?

– El nostre partit sempre presenta propostes, que després les acceptin o no, no depèn de nosaltres. Però per exemple, a un Ple varem proposar que  tots els comerços, hotels, bars, restaurants, i lloguers turístics, enlloc de pagar la taxa d’escombraries que els correspon, que passessin a pagar com habitatge normal mentre duri la crisi del Covid.

– Com a jove que formes part de l’Associació Granots i Sopes, consideres que l’ajuntament llorencí podria fer més pels joves?

– Pens que sempre es pot fer més, els joves mai ens conformam. Pel que fa a les festes, on els joves participen més, en els darrers anys l’ajuntament ha donat un impuls i ha tornat fer créixer les festes, duguent a terme noves idees. Per exemple, des de Granots i Sopes vàrem fer la Granotada que va ser tot un èxit, així com els Granots d’Or. Sense l’ajuda de l’Ajuntament no ho haguéssim pogut fer. Però, si jo fos regidor de Joventut o de Festes, m’agradaria un pic o dos al mes reunir-me amb els Granots i Sopes i amb la resta de joves. I els hi demanaria quines idees durien a terme dins el municipi. Seria la millor manera de fomentar la participació dels joves dins el poble. No hem d’oblidar que els joves són molt importants per el present i futur del poble. I oblidar-nos  d’ells seria un greu error.

– Com has passat l’estat de confinament?

– El confinament m’ha vengut molt bé, he aprofitat per fer coses per les que abans no tenia temps. I m’ha ajudat a créixer com a persona, ha estat com un impuls per jo. I de cara al meu present i futur, m’ajudarà. I a nivell de salut, no podria estar millor.

– Abans de la crisi del Covid-19 estaves treballant. Com ha afectat a la teva feina?

– Abans del Covid estava treballant a una gestoria, de la qual n’estic molt content perquè des del primer dia me varen tractar molt bé i vaig aprendre molt en poc temps. Però degut a la crisi, he perdut el lloc de treball. Jo treballava per molts d’hotels, a comptabilitat, però tots varen tancar i el meu volum de feina va baixar en picat. Una llàstima, però esper que quan tot torni a la normalitat comenci una altra vegada, ja sigui a la part gestora o a un altre lloc.

– Què t’agradaria aconseguir dins el món de la política?

– Sempre he dit que m’encantaria ser regidor d’Esports, Joventut o Festes. Però en un futur no descart presentar-me com a batle.

– Què trobes de com gestiona la crisi del Covid-19, el president del Govern Central, Pedro Sánchez?

– Pens que ha fet una mala gestió. Ha tengut l’exemple de països com Itàlia o Xina i així i tot va prendre mesures massa tard. Des del meu punt de vista han pecat d’un excés de confiança. Es pensaven que Espanya només era Madrid i Barcelona i no es així. Tots hem rebut. En el moment que sabien que teníem uns 10 infectats haurien d’haver tancat fronteres i aeroports. Ara sí pareix que comencen a fer alguna cosa bé, però si esperen turistes a finals de juny també han de canviar les mesures que han imposat al sector de l’hostaleria i del turisme en general.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba