Cultura

Lucia Pietrelli i Joan Tomàs Martinez Grimalt, pressenten a la seu de la Institució Alcover, les seves obres poètiques “La Terra i altres llocs” i “Epigramari”

Pels manacorins i manacorines no se ens fa gens estrany assistir a la presentació de poemaris, obra de poetes locals o arribats de tots el cantons del mon, però retrobar-nos amb la poetessa, novel·lista, traductora i llibretera Lucia Pietrelli, es retrobar-se en la certesa dels lligams de la cultura mediterrània en la que uns i altres ens submergim.

Italiana de naixement, però seduïda confessa per la llengua catalana  publicà Fúria, Violacions, Ortigues, Mort d’un Aviador Tartamut i altres obres tant en italià, com en català i fins i tot  en castellà. Després d’haver guanyat premis literaris per ciutats i pobles de la nostra illa  i  d’haver aconseguit un merescut reconeixement com molts pocs autors i autores, Amb “La terra i altres llocs”, torna a una  poesia amb un segell místic i d’angoixa.  

Joan Tomàs Martínez Grimalt, nasqué a Ciutat de Mallorca el mateix any que Lucia Pietrelli, feia altre tant per devers Candelara (Italia). Es dramaturg, poeta i guionista. Guanyà el premi Miquel Costa i Llobera amb “Els Jorns” i el premi Bernat Vidal i Tomàs, amb “Poètica dels plaers”.

Com a guionista ha participat amb la tercera temporada de “Mai neva a Ciutat” i com a muntador d’espectacles, ha treballat amb textos de Miquel Bauzà, Guillem d’Efak, Fernando Pessosa i Bartomeu Fiol.

La curiositat de la seva presentació dels poemaris al pati de la seu de la Institució Alcover, fou que no necessitaren més ajuda  que la d’una breu introducció per part del nou gestor de la Institució Alcover, Joan Sitges i Febrer, ja que per la presentació dels poemaris es bastaren sols. En Joan, presentà l’obra de na Lucia i Lucia, presentà l’obra del Joan.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba