ActualidadComarcaNoticias

L’Ajuntament de Felanitx, satisfet per l’inici de la licitació del concurs d’idees del nou Hospital de Llevant

Avui dematí (divendres 8 de febrero de 2019), el Consell de Govern ha autoritzat la licitació del concurs d’idees i redacció del projecte amb intervenció de jurat per al nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Llevant, per un valor estimat de 577.850 €. L’objectiu del Servei de Salut és crear nous recursos orientats a l’internament i al tractament de pacients crònics —i a les persones que els cuiden—, amb l’abast que això implica: convalescència, pacients crònics avançats, cures pal·liatives i alta capacitat per fer cures complexes continuades.

Aquesta licitació s’aprova després d’un llarg procés, que finalment ha arribat a bon port per a l’Ajuntament de Felanitx.

“Des de l’Ajuntament aplaudim que finalment el Consell de Govern hagi aprovat avui la licitació del concurs d’idees i redacció del projecte per al nou hospital de Llevant, ja que aquest equip de govern ha apostat des del primer moment perquè l’hospital es construís al nostre terme municipal, tot hi haver-hi altres municipis interessats. La construcció del nou hospital suposarà una inversió de més de mig milió d’euros i permetrà als malats crònics de la comarca tenir un servei de qualitat més proper” tal com ha explicat el Batle Jaume Monserrat.

Les obres del nou centre podrien iniciar-se en un termini aproximat d’un any. Segons estableix el pla funcional, el nou Hospital tendrà més de sis mil metres quadrats i disposarà de dues grans àrees diferenciades:

➢ Una àrea assistencial formada per l’àrea d’hospitalització de cronicitat (amb una previsió d’un centenar de llits) i una àrea ambulatòria (subdividida en consultes externes, hospital de dia i unitat d’estimulació cognitiva).

➢ Una àrea de suport i serveis generals (amb espais com ara farmàcia, laboratori, una àrea social o una de gestió de pacients).

L’any 2017, la població del sector de Llevant era de 140.287 habitants amb un 17% de persones majors de 65 anys. Aquesta xifra s’incrementarà fins a 148.990 habitants l’any 2029, amb un 20% de majors de 65 anys. Per al Servei de Salut és prioritari donar resposta a les demandes socials de la zona —que integra uns vuit municipis— i, en aquest sentit, l’Ajuntament de Felanitx va aprovar la cessió d’uns terrenys per construir-hi el nou Hospital d’Atenció Intermèdia.

Les necessitats sanitàries actuals i futures de les Illes Baleares estan relacionades amb l’increment progressiu de la població amb malalties cròniques, freqüents descompensacions, pèrdua de l’autonomia, etc. Fins ara, aquests pacients són atesos a l’hospital com si fossin pacients aguts, tractant la descompensació de manera episòdica i amb escassa coordinació amb els altres dispositius que participen en la seva atenció.

En el marc de la implantació estratègica de l’atenció del pacients crònics, el Servei de Salut considera que cada vegada són necessaris més recursos de caràcter social i sanitari per donar més suport a aquests pacients i a les persones cuidadores.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba