ActualidadNoticias

LA RECOLLIDA PORTA A PORTA S’AMPLIA A PORTO CRISTO [Notícia ampliada]

L’Ajuntament de Manacor, concretament el departament de Medi ambient i Mobilitat, ens informa que l’ampliació del servei de recollida de residus a Porto Cristo, que havia de començar ahir, finalment ( i per una errada de l’empresa de recollida) no ha començat fins avui migdia.

Ahir s’havia d’iniciar l’ampliació de la zona de recollida porta a porta al centre de Porto Cristo. Concretament, se sumaven al nou sistema els carrers Tramuntana, Isabel Montaner, Germans Pinzón, Caravel•les, San Simó, Sanglada, Monges i Gual, i els trams dels carrers Port i Navegants, compresos entre Isabel Montaner i Llevant.

No obstant això, una errada de l’empresa de recollida ha provocat que fins avui migdia no s’hagin recollit els residus dipositats per part dels veïnats.

Per altra banda, i arran d’una informació apareguda a un mitjà de comunicació, s’han donat informacions incorrectes que ara aclarim. Porto Cristo queda dividit en dues zones:

Porta a porta: la zona centre i el barri de sa Torre, on es dona la recollida porta a porta,

Contenidors: a la restadel nucli, on hi ha cinc contenidors de separació de residus.

Disculpau les molèsties.

 

L’Ajuntament amplia la zona porta a porta a quatre cents habitatges més

Aquest dimarts matí s’ha dut a terme la presentació de l’ampliació de la zona de recollida porta a porta a Porto Cristo. El nou model de recollida de residus del municipi, basat en la combinació entre el sistema porta a porta a unes zones i l’establiment d’un cinquè contenidor d’orgànic – marró – a d’altres ha donat resultats molt positius. La intenció però és reforçar el primer, donat que és el que més reciclatge genera. 

Amb el sistema porta a porta, ja implementat al centre de Manacor, el barri de sa Torre de Porto Cristo i Son Macià, es retiren els contenidors existents i els residus passen a recollir-se directament davant la façana de cada habitatge, fet que assegura una reducció molt més gran del rebuig. De fet, dins la zona porta a porta el reciclatge sobrepassa el 80%, quan abans les dades generals del municipi rondaven el 14%.

Al següent gràfic es pot veure la generació de residus el 2019: 

A més, s’ha de tenir en compte que es poden dividir els residus entre els que reporten ingressos – contenidors groc, blau i verd –, els que no en reporten però tampoc en costen i que a més permeten generar biogàs i compost – residus orgànics – i els que reporten despeses – contenidor gris o rebuig. Des d’aquest punt de vista, la reducció del rebuig és bo pel medi ambient i també per l’economia municipal. 

Així, s’ha decidit ampliar la zona porta a porta a Porto Cristo, que és el primer nucli de tot el municipi amb implementació completa del nou sistema porta a porta més cinquè contenidor, passant de 1400 habitatges coberts a més de 1800.

A la següent imatge es pot veure l’ampliació: 

 

 

Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, «en el cas de Porto Cristo les incidències no superen l’1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats diuen molt de la bona feina del poble». 

La presentació, que s’ha dut a terme a la plaça del Carme de Porto Cristo, també ha comptat amb la presència dels dos tècnics del departament de Medi Ambient, Antoni Pascual i Antoni Febrer. 

Informadors 

Des de l’inici de la implementació del nou sistema de recollida porta a porta al municipi es va incorporar personal per tal d’exercir d’informadors ambientals, amb tres funcions informar a la població del funcionament del nou model, revisar que s’estigui duent de forma correcta i detectar voluminosos disposats de manera incorrecta o abandonats.

 

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba