ActualidadComarcaSon Servera

Inaugurada al port de Cala Bona l’escultura “Sa dona de Cala Bona”, en record a na Magdalena Rigo

El passat dissabte dia 14, es va inaugurar al port de Cala Bona una escultura en record a na Magdalena Rigo. Una dona que mira decidida al mar, de bronze, creació de l’artista serverí Rogelio, i que vol representar l’essència de la primera dona bomber d’Espanya i d’Europa. Una obra que pretén ser un homenatge i un record etern a la valentia, solidaritat, carrera i lluita per la igualtat de Magdalena Rigo.
En un acte senzill i íntim alhora que emotiu i sentit, es va presentar oficialment l’escultura. La música de violí i piano, acompanyada per les veus dels nins i nines de l’escola de música, va obrir un acte que va comptar també amb les paraules de familiars i amics de na Magdalena. Tots coincidiren en definir-la com una dona valenta i reconèixer aquesta escultura com un dels millors homenatges, ja que sempre es va sentir a Cala Bona com a ca seva.
La batlessa de Son Servera, Natàlia Troya, va tancar l’acte recordant la trajectòria de na Magdalena Rigo, qui l’any 1980 marcà un precedent i obrí un nou camí professional per a totes les dones quan va convertir-se en la primera dona bomber d’Europa. Rigo es presentà al costat de 300 homes i només 4 dones per una plaça del cos de bombers. Una pionera que lluità pels seus somnis i conviccions.
El 19 de novembre de 2020, el ple de l’Ajuntament ja va aprovar canviar el nom del Passeig del Moll pel de Magdalena Rigo. La col.locació d’aquesta escultura completa així l’homenatge del consistori i tot el municipi serverí a la figura de Magdalena Rigo.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba