ComarcaEntrevistas

Entrevista a Lluís Miquel Lliteras, president de la Banda de Música de Son Servera

Magdalena Ordinas

Amb motiu de la celebració del 135è aniversari de la Banda de Música de Son Servera, hem entrevistat a l’actual president de la banda, en Lluís Miquel Lliteras. En “Lluismi”, com li diuen els seus companys, fa 19 anys que és component de la Banda de Música de Son Servera, i tenia 11 anys quan hi va debutar. La seva entrada amb la banda va coincidir amb el canvi de director; va tocar molt poc temps amb Silverio Duato (pare), ja que la banda va passar sota la direcció del seu fill, Silverio Duato Castillo. Des de l’any 2011 el director de la banda és Joan Antoni Ballester.

– Lluís Miquel, des de quan ets el president de la banda?
– Les darreres eleccions de la banda s’havien de fer el dia 23 d’agost d’aquest any, però aquestes realment no es varen arribar a produir ja que només hi va haver un candidat. En aquests casos, seguint el que diuen els nostres estatuts, aquest únic candidat o candidata és proclamat president o presidenta automàticament.
– Qui són els components de l’actual junta directiva?
– La Junta Directiva actual de la nostra banda està composta pels següents membres: president, Lluís Miquel Lliteras Flores; vicepresident, Miquel Àngel Nebot Sánchez; secretaria, Margalida Morey; tresorera, Catalina Sancho; vocal 1, Joana Maria Lliteras Flores; vocal 2, Maria Sansó Sancho; vocal 3, Maria Brunet Vallcaneras; vocal 4, Eva Bermúdez.
– Principals objectius per a la banda?
– L’objectiu principal és que els músics puguin gaudir de fer música, que és el que ens uneix a tots el que formam part de la banda. És a dir, que estiguin motivats per assistir als assajos i concerts i seguir innovant amb els tipus de concerts i repertoris que anam preparant. Gestionarem la banda de la millor manera que sapiguem, sempre oberts a propostes i noves experiències.
– Teniu resolt el problema d’espai per assajos durant tot l’any?
– Al llarg de la història de la nostra banda, han estat molts els espais municipals en els quals hem realitzat els assajos. Actualment, empram una sala de les Escoles Velles, que compleix les característiques sonores que necessitam, però de la qual no podem disposar d’ella els mesos d’estiu. Aquesta sala es bastant gran, però degut a la quantitat d’instruments de percussió i mobiliari tan voluminós del que disposam, ens queda tot molt estret. A més, la banda disposa d’un ampli arxiu de partitures que és fonamental i indispensable per la nostra activitat diària que també ocupa gran part del mateix. Tant de bo la banda pogués comptar amb un local fixe, ampli, i del qual poguéssim disposar d’ell durant tot l’any.
– Quants músics hi ha actualment a la banda, i si creus que la banda està compensada.
– Actualment la banda està composta per 30 membres de distintes edats. Es pot dir que la banda no es troba gaire compensada, ja que hi manquen metall i part baixa.

– L’Escola Municipal de Música, està formant joves per a poder passar a formar part de la banda?
– Pel que tenc entès, hi ha molts d’alumnes que s’estan formant a l’Escola Municipal de Música del nostre poble, però la mancança que tenim a la banda, de moment no la poden cobrir ja que actualment no hi ha alumnes que estudiïn els instruments de metall, que són els que ens fan falta (trompa, trombó, bombardí, tuba, trompeta). Sobre aquest aspecte estem fent feina conjuntament banda i escola de música per engrescar al jovent a tocar aquests instruments de metall. La banda ajudarà en tot el que sigui possible a l’escola de música.
– Quins instruments s’hi poden estudiar enguany?
– Enguany s’han ofert els següents instruments: violí, piano, percussió, clarinet, flauta, guitarra, xeremies, tamborino i flabiol, guitarró, llaüt, bandúrria, baix, guitarra moderna, piano modern, bateria, trompeta, trombó, bombardí, tuba i trompa.
– Actualment, quins són els requisits per entrar a la banda de música?
– Són molt pocs els…

TOTA L’ENTREVISTA A L’EDICIÓ IMPRESA DE «MANACOR COMARCAL».

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba