ActualidadComunicatManacor

El PP de Manacor presenta una proposta perquè l’Ajuntament posi en marxa un pla per a baixar els impostos municipals

El grup del Partit Popular a l’Ajuntament de Manacor ha presentat una proposta perquè l’Ajuntament posi en marxa un pla per a baixar els impostos municipals.
La portaveu del grup municipal del PP, Maria Antònia Sansó, ha registrat una moció per a alleugerir la pressió fiscal als ciutadans de la capital del Llevant que debatrà i votarà en el transcurs del Ple ordinari del pròxim dilluns 10 d’octubre.
La moció insta el pacte d’esquerra que governa l’Ajuntament de Manacor a «modificar amb urgència la redacció dels impostos municipals que s’han d’aprovar per a l’exercici 2023, incloent-hi les rebaixes i bonificacions que el Ple consideri oportunes».
En aquest sentit, el PP ha proposat baixar l’Impost de Béns immobles (IBI), bonificar part de l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE) i deixar al mínim l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.
Quant a la reducció dels gravàmens de l’IBI, el PP ha recordat que, analitzant l’evolució dels últims 10 anys, s’observa com, des de 2013 a 2019, l’impost s’havia anat reduint de manera progressiva. No obstant això, durant els exercicis 2020, 2021 i 2022 amb l’esquerra instal.lada en l’alcaldia, la baixada s’ha frenat en sec, tot i que les arques de l’Ajuntament de Manacor compten amb nombrosos fons acumulats d’exercicis anteriors, dels quals ha pogut disposar en la present legislatura.
El Partit Popular proposa també introduir una bonificació de l’IBI del 30% durant cinc anys per la instal.lació de plaques fotovoltaiques d’una potència igual o superior al consum mig anual de l’habitatge, així com la bonificació de l’IBI en un 20% durant cinc anys a aquells immobles que instal.lin punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.
L’objectiu de la proposta del PP és rebaixar la pressió fiscal a les classes mitjanes i a les persones amb menys recursos, estant segurs que, sense necessitat de traçar cap ‘línia vermella’, es pot arribar a acords amb totes les forces polítiques de l’Ajuntament de Manacor.

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba