ActualidadCultura

Dos anys després, torna “El Rei Herodes” a Son Macià

Miquel Mascaró
Ara ja fa dos anys que a Son Macià, amb motiu del Centenari del poble, es va escenificar la coneguda obra «El Rei Herodes». Una obra sense autor reconegut que, durant molts d’anys, es va representar per molts indrets de Mallorca. Cada poble la va adaptar al seu gust i, amb els anys, va anar canviant poc a poc, fins al punt que cada indret tenia la seva versió, una versió que podia ser molt diferent a una altra, però que, en essència, guardaven totes moltes semblances i textes similars.
Aquest era el cas de Son Macià, que tenia el seu Rei Herodes particular i que, com era tradició, es representava cada any per Nadal, fins que arribà un moment que es va deixar de fer.

Darrera escenificació de «El Rei Herodes»


Per sort, els textes van estar ben guardats i, després de 60 anys i amb motiu del Centenari, l’any 2019 es va tornar a recuperar aquesta tradició i poguérem gaudir d’aquesta obra al Saló Parroquial després de tant de temps. Va ser tot un èxit, i es va representar tal com s’havia fet en aquells temps, només maquillada amb els efectes musicals i de llums dels què ara podem disposar. Però arribà la pandèmia i, com tot el món, també es va aturar el Rei Herodes.
Ara, per sort, les coses han millorat una mica i els actors, amb molt d’entusiasme, han volgut continuar amb la tasca que es va posar en marxa ja fa dos anys. Des d’aquí només podem felicitar-los pel seu esforç i ganes de mantenir vives les tradicions i la cultura popular, perquè no és fàcil en aquests temps que corren.
Estarem ben atents per saber quins dies es farà, que ben segur serà per Nadal, i ho donarem a conèixer a tots els lectors i lectores de “Manacor Comarcal”.

Imatge d’arxiu de na Maria Mascaró, de “El Rei Herodes” a Son Macià, de fa uns seixanta anys

Mostrar más

Publicaciones relacionadas

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Botón volver arriba